Rómom sľubujú plyn a elektrinu zdarma. Kto v tom má prsty?

    0
    Okresný predseda Strany Rómskej únie Prešov Atila Géňa, predseda Strany Rómskej únie na Slovensku František Tanko, podpredseda Strany Rómskej únie Alfonz Kaliáš, starosta obce Vrbnica Jaroslav Tokár počas protestného pochodu Rómov v centre Michaloviec (Autor: SITA)

    Na jeden z bilbordov upozornila novinárka Denisa Havrľová. Fotku zverejnila na svojom facebookovom profile. „Je zarážajúce a podľa mňa aj trestné, aby v demokratickom štáte mohla firma alebo objednávateľ beztrestne použiť na verejnosti takéto bilbordy,“ uviedla Havrľová pre portál Romea.cz.

    „Z histórie sme sa zjavne nepoučili. Čo máme teda robiť? To je otázka na našich politikov,“ pokračuje novinárka. „Je to pre mňa ponižujúce a veľmi si prajem, aby som sa nemusela hanbiť za to, že som Slovenka,“ dodala.

    Bilbordy ponižujú a urážajú Rómov

    Portál Romea.cz požiadal o reakciu aj poslankyňu Luciu Nicholsonovú (podpredsedníčku Výboru NR SR pre ľudské práva a národnostné menšiny). Tá pripustila, že by mohlo ísť o tzv. teasingovú kampaň. Nicholsonová si myslí, že by kontroverzné bilbordy predsa len mala preskúmať Rada pre reklamu. „Tá reklama môže byť aj teasingová, ale ten začiatok si nevybrali veľmi šťastne,“ uviedla pre server Romea.cz. Slovné spojenie na bilborde pôsobí podľa Nicholsonovej diskriminačne, urážlivo a ponižujúco.

    Kto je za tým?

    Podľa portálu Medialne.etrend.sk sa reklamy nachádzajú na vonkajších reklamných plochách spoločnosti BigMedia. Kto je zadávateľom kampane, však nie je zrejmé. Možností je viac. Nie je vylúčené, že vzhľadom na blížiace sa parlamentné voľby ide o propagáciu jedného z politických subjektov.

    Celý článok si môžete prečítať TU

     

    - Reklama -