Putin na Ukrajine už vyhral. Dôkaz o tom uvidíte aj vy, keď si pozriete televíziu či internet

    0
    Vladimir Putin, prezident Ruskej federácie (Autor: SITA)
    Jedným z dôvodov nezáujmu o Ukrajinu je podľa Blicu vyhrotenie ďalších kríz vo svete. Európa sa zmieta v chaose imigračných vĺn, Islamský štát pokračuje vo svojom víťaznom ťažení a pozornosť Američanov sa z dôvodu nadchádzajúcich volieb upiera do seba. Prezidentskí kandidáti pritom venujú problematike Ukrajiny iba veľmi málo priestoru. 
     
    Rusko síce svoje vojenské aktivity na Ukrajine tají, ukrajinským a západným politikom je však jasné, že robí všetko pre to, aby sa proruské sily v Donbasae udržali. Podľa denníka Západ a Ukrajina fakticky na víťazstvo rezignovali, keď v dohodách z Minska pripustili získanie špeciálneho statusu pre separatistické regióny. Napriek obrovskej nevôli ukrajinských nacionalistov tento status prednedávnom schválil aj ukrajinský parlament. 
     
    Podľa denníka Blic síce ruská ekonomika pre západné sankcie utrpela tvrdú ranu, vyhla sa však knokautu, ktorý niektorí ekonómovia očakávali. Ukrajina medzitým stojí na sklenených nohách, jej ekonomika závratne padá, a zamrznutý konflikt na jej východe neumožňuje Kyjevu tesnejšiu integráciu so Západom. 
     
    - Reklama -