Malacky sú na nohách. Pred tajným presunom utečencov už stavajú stany

    0
    Utečenecký tábor Traiskirchen (Autor: Wanda Adamik Hrycová)

    Malačania spozorovali, že v areáli miestnych kasární sa už niekoľko dní upratuje a kosí tráva. Myslia si, že je za tým pripravovaná výstavba utečeneckého tábora.

    Obyvatelia mestečka na Záhorí neváhali a o preskúmanie svojich obáv požiadali médiá. „Dostala sa ku mne informácia, že do areálu malackých kasární v blízkej dobe dopravia 600 utečencov. Vraj sa v areáli už niekoľko dní upratuje a kosí tráva,“ napísal do redakcie Topiek pán Vladimír. Topky požiadali o stanovisko primátora mesta Juraja Říhu. Ten nepoprel, že v areáli v súčasnosti možno zaznamenať zvýšený pohyb.

    Kritická situácia v Malackách?

    Podľa jeho slov však v areáli Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru prebieha preventívna príprava štátnych zložiek pre prípad vzniku kritickej situácie, keďže Malacky ležia v pohraničnom území.

    Sú už utečenci na ceste?

     „Uvedomujem si emotívne i humánne súvislosti aktuálnej utečeneckej situácie v Európe a kompetentní z ministerstva vnútra ma ubezpečili, že v Malackách nie je momentálne nijaký migrant. Zároveň som dostal prísľub,  že v prípade akýchkoľvek zmien bude mesto Malacky informované ako prvé,“ vyjadril sa pre portál Topky.sk primátor Říha.

    Celý článok si môžete prečítať TU

    - Reklama -