Maďari sa pobili s imigrantmi. Na utečencov v Budapešti zaútočili futbaloví chuligáni

    0
    Utečenci čakajúci na budapeštianskej železničnej stanici Keleti (Autor: SITA)

    Výsledkom nočnej potýčky na stanici sú niekoľkí zranení, ale iba dva prípady si vyžiadali hospitalizáciu. Železničná stanica nebola jediné miesto v Budapešti, ktoré nesie stopy po nočnom pochode maďarských radikálnych futbalových fanúšikov. Desiatky mužov demolovali ulice mesta a pri stretoch s políciou utrpelo zranenia ďalších 30 ľudí, medzi nimi aj policajti.

    Niektorí už odišli

    Časť migrantov sa rozhodla odísť z Maďarska ešte v piatok. Mnohí sa na hranice s Rakúskom vydali peši a odtiaľ mimoriadnym vlakom smerom do Viedne a ďalej do Nemecka. Práve to je cieľ väčšiny utečencov, ktorí prichádzajú do Európy. Máloktorý z migrantov má záujem požiadať o azyl napríklad v Maďarsku či na Slovensku.

    Na maďarsko-rakúsky hraničný priechod podľa SME prišlo zatiaľ 7 autobusov s utečencami, ktorí uviazli v Maďarsku. K hraniciam s Rakúskom má prísť až tritisíc utečencov, ktorí sa k našim južným susedom dostali z Blízkeho východu po takzvanej balkánskej ceste. „Pripravujeme pre nich postele, prístrešky, potraviny, nápoje, v prípade potreby bude k dispozícii tiež lekárska starostlivosť,“ uviedol hovorca Červeného kríža v spolkovej krajine Burgenland Thomas Horvath pre agentúru Reuters, na ktorú sa odvoláva SME.

    Celý článok si môžete prečítať TU

    - Reklama -