Harabinov posledný klinček do rakvy. Jeho šéfka ho chce odvolať z poslednej funkcie a následne rozhodnúť, či je inšpekcia orgán

    0
    Gabriela Šimonová, predseda trestného senátu Najvyššieho súdu Štefan Harabin (v strede) a Viliam Dohňanský (Autor: SITA)

    Slovenské súdnictvo čaká pravdepodobne poriadne horúca jeseň. Zasadne totiž trestnoprávne kolégium Najvyššieho súdu, ktoré zvolala ich predsedníčka Daniela Švecová. Už 14. septembra  bude rokovať o návrhu na odvolanie Štefana Harabina z funkcie predsedu kolégia a následne 29. septembra rokovať o zjednocujúcom stanovisku, či inšpekcia ministerstva vnútra je alebo nie je zákonný orgán. 

    Ako sa píše v Denníku N, Harabinov bývalý senát, ktorý už nefunguje, totiž oslobodil viacero zločincov, ktorých vyšetrovala inšpekcia. Naopak, senát Juraja Klimenta, ktorý však už tiež nepracuje v pôvodnom zložení, hovorí, že inšpekcia je zákonná. 

    Šéfka súdu sa obrátila listom aj na samotné ministerstvo vnútra a políciu, aby sa k rozdielnym návrhom vyjadrili. V liste podrobne opisuje rozhodnutie jednej aj druhej strany a žiada o stanovisko. „Pokiaľ materiál navrhnutý ako predmet rokovania trestnoprávneho kolégia bol zaslaný aj ministerstvu vnútra, stalo sa tak práve podľa tohto ustanovenia, lebo problém, ktorý sa má vyriešiť, sa týka aj tohto ministerstva,“ napísala pre N Švecová.

    - Reklama -