KALIŇÁK: Samospráva mala Pochod proti islamizácii zakázať, jeho účastníci robia hanbu a to sedláckym spôsobom

    0
    Robert Kaliňák (Autor: SITA)

    „Obec môže zhromaždenie zakázať, ak sú náznaky, že sú tam porušené ľudské práva. Viaceré takéto zhromaždenia zakázané boli,“ upozornil minister.

    Podľa Kaliňáka je trápne, že v demokratickej krajine môže dôjsť k „sedláckemu“ narušeniu športového podujatia ľuďmi, ktorí si neuvedomujú, akú hanbu robia. Mestské časti Bratislavy mali jasne podľa neho povedať, že v čase zhromaždenia je iné podujatie a preto sa nedá súhlasiť so zhromaždením. „Je smutné, keď tradičné podujatie musí ustúpiť, lebo sú obavy zo stretu,“ dodal minister.

    Siedmy ročník nočného behu Bratislavou – Telekom Night run, ktorý sa mal pôvodne uskutočniť v sobotu 12. septembra 2015 o 19:50 so štartom a cieľom pri nákupnom centre Eurovea, mení termín. Tri týždne pred plánovaným termínom museli organizátori podujatia, na ktorom budú prvýkrát udeľovať medaily aj v rámci majstrovstiev Slovenska v cestnom behu na 10 kilometrov, pristúpiť k zmene a presunúť ho na nedeľu 13. septembra.

    “K uvedenej zmene sme po porade s našimi partnermi, najmä zástupcami samosprávy, Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave, zložkami Mestskej polície Bratislava a Dopravného podniku Bratislava pristúpili pre eliminovanie možných rizík z pohľadu zaistenia bezpečnosti účastníkov a divákov nášho podujatia, keďže na rovnaký deň je popoludní v centre mesta ohlásené zhromaždenie Pochod proti islamizácii,” uvádza sa v stanovisku poskytnutom riaditeľom podujatia Petrom Pukalovičom a technickým riaditeľom podujatia Jozefom Pukalovičom.

    - Reklama -