Viskupičom nanútená asistentka z blogu Ritomskej skončila u Nesrovnala. K obvineniam poslankyne sa vyjadrovať predstavitelia OĽaNO ani Kratochvílová nechcú

    0
    Primátor Bratislavy Ivo nesrovnal a zástupkyňa riaditeľa magistrátu, hlavná dopravná inžinierka Tatiana Kratochvílová (Autor: SITA)

    Dnes na stránke bratislava.sk svieti jej fotografia a meno vedľa funkcie zástupkyňa riaditeľa magistrátu, vedúca oddelenia, poverená vedením útvaru hlavného dopravného inžiniera. Do funkcie ju nominoval primátor mesta Ivo Nesrovnal, proti ktorému bojovala v ostatných komunálnych voľbách. Ako kandidátka strany Sieť ju podporovali aj SaS, SDKÚ a Most-Híd. Sieť sa nakoniec rozhodla jej kandidatúru stiahnuť a podporiť Milana Kňažka, za ktorým stálo KDH. Na stranu herca sa priklonili aj SDKÚ a Most-Híd. Verejnosti to oznámili na tlačovej konferencii, o ktorej Kratochvílovej, podľa jej syna, ani nedali vedieť. „Aby bolo jasno. Mama sa kandidatúry nevzdala. O tlačovke, ktorá bola dnes nevedela. Pravica sa prosto, posrala.,“ napísal na svoj facebook.

    Nasledovala tak prestrelka s lídrom Siete Radoslavom Procházkom. „V nedeľu večer som sa v Pizzerii na Búdkovej 4 stretol s pani Kratochvílovou, aby sme osobne prebrali stiahnutie jej kandidatúry, o ktorom s ňou Martin Dubéci hovoril už týždeň. Napriek nepríjemnej téme to bolo priateľské a otvorené, ešte som potom pani Kratochvílovú viezol do Eurovea,“ reagoval.

    Nakoniec u Nesrovnala

    Kratochvílová nakoniec verejne podporila Iva Nesrovnala na svojom blogu a vyjadrila aj sklamanie z politiky. Posťažovala sa aj na novinárov „na ktorých sa pripravovala, ale pripravená nebola.“ Voľby vyhral Ivo Nesrovnal a patrične sa odmenil. „Od pani Kratochvílovej na tomto poste očakávam zlepšenie koordinácie projektu, zavedenie systému do komunikácie jednotlivých zložiek, ktoré sa na projekte podieľajú a prísnu kontrolu plnenia stanovených termínov,“ povedal primátor po jej vymenovaní do funkcie hlavného opravného inžiniera pre Trend.

    Pred touto politickou a pre mnohých dokonalo neprehľadnou avantúrkou pracovala Kratochvílová na Miestnom úrade v bratislavskom Starom Meste, kde  viedla oddelenie dopravy. Starostkou tu vtedy bola Táňa Rosová z SDKÚ. Na teplé miestečko na úrade sa ale dostala z miesta asistentky poslankyne Ritomskej. Tá ju vo svojom blogu obvinila, že na miesto jej bola vnútená podpredsedom OľaNO Jozefom Viskupičom keď pôsobila ako tajomníčka poslaneckého klubu OľaNO.

    Celý blog poslankyne Ritomskej nájdete TU.

    Bez stanoviska

    Predtým, ako odborníčka na dopravu, pracovala na oddelení cestného hospodárstva Magistrátu hlavného mesta. To ale bola éra kontroverzného primátora za KDH Andreja Ďurkovského, ktorý sa „preslávil“ kauzami ako búranie PKO, sporné prideľovanie bytov v Starom Meste politikom a prominentom, údajná privatizácia bratislavských vodární, štedrý prenájom pozemkov pod národným štadiónom firme veľkopodnikateľa Ivana Kmotríka či predražená rekonštrukcia, resp. výstavba zimného štadióna Ondreja Nepelu pre majstrovstvá sveta v hokeji v réžii Váhostavu.

    O stanovisko sme požiadali aj dotknutých predstaviteľov OĽaNO, tí na otázky neodpovedali. Tatianu Kratochvílová reagovala e-mailom s krátkym vyjadrením: „Blog z pera p. Ritomskej čítať nebudem. Ak by ste mali reálny záujem o moju prácu, rada sa s Vami stretnem.“

    - Reklama -