To, čo robia u nás hviezdy večierkov, je bezcharakterný hnoj. Kritizuje poslancov a štátnych tajomníkov poslanec Hlina

    0
    Alojz Hlina (Autor: SITA)

    Ako dnes Hlina povedal , ide o osud 18 000 ľudí a ich počet rastie. „Pani zo Spišskej Belej si požičala 600 eur, ale zmluvu podpísala na 1 100. V exekúcii jej dali zaplatiť 7 500 eur,“ vysvetlil.

    Hlina vyzval občanov, aby žiadali poslancov Smeru, aby sa tejto situácii venovali. „Sudca v Kežmarku vydal 170 rozhodnutí v prospech nebankovej spoločnosti. To, čo robia u nás hviezdy večierkov, je bezcharakterný hnoj a spoločnosť ich akceptuje. Títo ľudia chodia po parlamente, sú štátni tajomníci. Je čas to riešiť,“ vyhlásil. Podľa neho nebankovky robia z ľudí otrokov.

    Poslanec upozornil, že štartovací kapitál na požičiavanie spoločnosti Pohotovosť poslal štát cez cyperskú spoločnosť Lemikon (národná lotériová spoločnosť Tipos poslala na Cyprus 14,1 milióna eur podľa rozsudku Krajského súdu v Bratislave. Peniaze mal Tipos platiť za to, že v rokoch 1996 až 2002 údajne neoprávnene pomenoval svoje lotérie menami Športka, Šanca a Mates – poznámka SITA). „Teda na to, aby mala čo požičiavať, jej poslali počiatkovci,“ vyhlásil. Podľa neho ľudia musia splácať nebankovke zmenkový úrok 0,25 percenta za deň, čo je 92 percent ročne.

    - Reklama -