September bude na Slovensku v znamení protestov. Okrem odporcov utečencov sa do ulíc chystajú aj ochrancovia tradičnej rodiny

    0

    Tohtoročné referendum o rodine nedopadlo podľa predstáv organizátorov. Účasť bola len minimálna a ochrancovia rodiny nedosiahli svoje. Respektíve len čiastočne. Podarilo sa im totiž dohnať organizátorov Dúhového pochodu k tomu, aby tohtoročné podujatie úplne zrušili a nechali gay pride na budúci rok. Dôvodom mal byť podľa zástupcov LGBTI komunity ich pocit, že Slováci sú už unavení z neustáleho riešenie témy rodiny a homosexuálnych partnerstiev. To však neodradilo ochrancov tradičnej rodiny, aby svoj tohtoročný Národný pochod za život zorganizovali podľa plánu.

    Prídu tisícky ľudí

    Organizátori Národného pochodu za život sľubujú, že do Bratislavy príde na akciu niekoľko tisíc ľudí. Podľa Denníka N majú pripravenú už aj svoju oficiálnu hymnu a do hlavného mesta dopravia aktivistov špeciálne vypravené vlaky. Prípravný výbor sľubuje, že tentokrát bude pochod pravdepodobne ešte rozsiahlejší ako ten, ktorý zorganizovali pred dvomi rokmi v Košiciach. Vtedy prišlo viac ako 80-tisíc ľudí, prevažne kresťanov.

    Reklama najmä v kostoloch

    Najväčšiu reklamu robia Národnému pochodu za život práve kňazi v kostoloch. Práve do svätostánkov sa sústreďuje najväčšia časť propagácie podujatia. Nečudo, keďže hlavným organizátorom je Konferencia biskupov Slovenska a akciu podporujú aj ďalšie kresťansko organizácie, ktorých sú na Slovensku desiatky. Medzi najznámejšie organizácie, ktoré podporujú septembrový pochod patrí Aliancia za rodinu, ktorá stála za februárovým referendom.

    Odporcovia potratov a homosexuálnych partnerstiev sa žišli aj v Prahe

    V polovici augusta sa v Prahe konal pochod hrdosti sexuálnych menšín Prague Pride 2015. V tom istom čase vyšli do ulíc aj zástupcovia českých Mladých kresťanských demokratov, ktorý spolu s Hnutím za život usporiadali tradičný Pochod za rodinu. Zhodou okolností sa podujatie ochrancov tradičšnej rodiny konalo v rovnakom čase ako dúhový pochod Prahou.

    Celý článok si môžete prečítať TU

    - Reklama -