Slovenská firma zarobí na utečencoch. Postaví im tábory v Nemecku

    0
    Ilustračné foto: Záchrana migrantov v Stredozemnom mori (Autor: SITA)

    Európu zaplavili utečenci, o ktorých sa niektoré európske krajiny majú chuť postarať. Hoci sa vyloďujú v Taliansku či Grécku, ich cieľovou stanicou je predovšetkým Nemecko. „Len počas prvého polroku požiadalo o azyl v Nemecku 179-tisíc utečencov, čo predstavuje oproti minulému roku nárast o 132 percent. Spolková vláda očakáva, že tento rok počet žiadateľov o azyl dosiahne takmer pol milióna,“ píše Trend.

    Utečenecké tábory v Nemecku praskajú vo švíkoch

    Nemci, samozrejme, nie sú pripravení na taký enormný počet ľudí. Preto vznikli projekty na vybudovanie utečeneckých táborov. Svoju príležitosť zarobiť si vycítila aj slovenská spoločnosť RIKOSTAV CONTAINER, ktorá sa špecializuje na výrobu a montovanie obytných kontajnerov a pri výstavbe táborov je kľúčovým dodávateľom. Trend uviedol, že „na projekte v Kolíne nad Rýnom spolupracuje s nemeckou firmou, ktorá zákazku od mesta získala. Komplex ubytovní by mali tvoriť spojené obytné kontajnery, ktoré sa vyrábajú v Giraltovciach neďaleko Svidníka“.

    Vďaka utečencom si zarobia

    Firma plánuje dočasne zamestnať nových pracovníkov. „Vyrobenie daných modulov popri výrobe ďalších projektov bude trvať zhruba dva mesiace. Kvôli plnej kapacite vo výrobe a termínu sme museli nabrať nových pracovníkov a preorganizovať potrebné priestory,“ hovorí pre portál Trend.sk obchodný zástupca spoločnosti RIKOSTAV CONTAINER Pavol Krokoš.

    Celý článok si môžete prečítať TU

    - Reklama -