Rusko sa možno bude smiať: Zbrane USA proste vypneme…

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Tvorcovia tohto sofistikovaného vojenského systému povedali, že ide o zásadný počin vo vedení elektronickej vojny. Systém Krasuha-4 sa dá použiť v pozemnej, leteckej i námornej oblasti. Ruská strana však podľa britského denníka odmietla detailne vysvetliť, ako systém funguje v praxi. Systém dokáže eliminovať riadenú strelu a ďalšie navádzacie systémy či družicové elektronické zariadenia. „Systém zameria nepriateľský cieľ a prostredníctvom elektronických prostriedkov lietadlo alebo vojenský satelit vyradí z prevádzky,“ povedal tajomník generálneho riaditeľa ruskej spoločnosti KRET Jurik Majevskij pre tlačovú agentúru TASS.

    Celý text v angličtine si môžete prečítať TU

    Majevskij tiež uviedol, že systém sa dá ľahko namontovať na pozemné, vzdušné i námorné nosiče. „S úplnou presnosťou dokáže Krasuha-4 zneškodniť komunikáciu, navigáciu aj zameranie všetkých typov moderných zbraní. Bude využívaný najmä proti riadeným strelám a na potlačenie satelitom riadených lokalizačných systémov. Stručne povedané, Krasuha-4 nepriateľské systémy jednoducho vypne. V laboratóriách už prebieha testovanie. Do konca tohto roka budeme tento úplne nový systém testovať v praxi,“ prezradil Majevskij.

    Daily Mail pripomína, že začiatkom tohto mesiaca ruská armáda uskutočnila test protiraketového systému, ktorý úspešne zničil stanovený cieľ v presne určenom čase. „Začiatok testovania bol zameraný na potvrdenie výkonnostných atribútov štítu protiraketového systému,“ uviedlo k celej záležitosti ruské ministerstvo obrany.

    autor: pro

    - Reklama -