Grécko? Všetko je vraj ešte horšie. USA sú v krachu a pripravujú sa na obrovský zločin proti ľuďom, píše expert

    0
    Ilustračné foto: americký dolár (Autor: SITA)

    Podľa Nielsona sú USA v krachu. „Dokonca aj oficiálne ich zadlženosť v pomere k HDP výrazne prevyšuje 100 percent, je teda za bodom ekonomického/finančného návratu. Neoficiálne teraz celkové dlhy a záväzky presahujú 200 biliónov dolárov – teda desaťkrát viac, než je ich (pomerne) malá ekonomika schopná obslúžiť, a to dokonca ani v strednodobom výhľade,“ píše Nielson s tým, že USA nie sú len skrachované, ale ocitli sa vo finančnom stave, ktorý je príznačný pre západné vlády v 21. storočí. Vraj sú totiž „skrachované hlúpo“.

    Nielson poukazuje na to, že vláda Spojených štátov za celú svoju históriu zo svojich dlhov ešte nezaplatila menej úrokov. „Predstavte si tú absurdnú zvrátenosť. V dobách, kedy sme ešte mali racionálny/legitímny (a solventný) ekonomický systém, fungovali financie na základnom princípe rizika: čím väčšie je riziko bankrotu, tým vyššie úroky veritelia požadovali. Logicky potom boli najvyššie úroky požadované od nesolventných či k insolvencii sa blížiacich dlžníkov,“ píše Nielson.

    Odtrhli sme sa od racionality

    Podľa jeho slov tento princíp v zásade vychádza zo zdravého rozumu a býval prirodzenou súčasťou požičiavania a úverovania. „Skutočnosť, že je treba tieto základné princípy pripomínať, naznačuje, do akej miery sme sa odtrhli od racionality a akým zločinným/podvodným sa systém stal. V súčasnom divotvornom ‚Matrix-e? totiž platí, že čím viac sa (západná) vláda blíži bankrotu, tým menšie úroky platia za svoje dlhy (s výnimkou krajiny, ktorá sa volá ‚Grécko?),“ upozorňuje Nielson.

    Podľa jeho názoru sa štáty eurozóny po krachu v roku 2008 takisto stali beznádejne insolventnými. „Potom, čo podvodne finančne sanovali ultra zločinné veľké banky. Krátko nato (teda krátko potom, čo sa tieto bábkové vlády vzdali svojej zvrchovanosti) aj im bolo ich pánmi, bankármi, umožnené platiť za dlhy najnižšími úrokmi v dejinách,“ tvrdí Nielson.

    Poukazuje na to, že v súčasnosti na nás vlády uvaľujú nulové či takmer nulové úrokové miery a snažia sa nám nahovoriť, že inflácia je „veľmi nízka“. „To však nie je ani zdanlivo možné, a preto by sme mali vedieť, že tieto vlády (a ich pätolizači z korporačných médií) o inflácii klamú, keď my sami si (nejako) nevšimneme, že ceny potravín a náklady na bývanie rastú najrýchlejšie v našich životoch,“ upozorňuje Nielson.

    Okrádanie ľudí, ktorí si šporia, je najväčším zločinom súčasných úrokových sadzieb

    Podľa jeho slov to vedie k okrádaniu ľudí, ktorí si šporia. Nielson uviedol, že je to najväčší zločin zo zločinných úrokových sadzieb. „S infláciou, ktorá (v reálnom svete) dosahuje dvojcifernú mieru, ale s nulovým (alebo dokonca negatívnym) úrokom pre sporiteľa to znamená, že ľudia, ktorí si šporia, sú tou infláciou trestaní, a to plnou silou,“ píše s tým, že ide o ekonomický zločin, ktorému nebol doteraz nikdy vystavený nikto z nás.

    Podľa neho všetko môže byť ešte horšie. Pripravuje sa, podľa Nielsona, ešte horší zločin, a tým má byť zákaz hotových peňazí.

    Až doteraz totiž mali obyčajní ľudia možnosť sa aspoň čiastočne brániť pred ekonomickým znásilnením. „Mohli bankám zabrániť v okrádaní jednoducho tým, že odmietli ukladať svoje ‚peniaze‘ do niektorej z týchto zločineckých inštitúcií. Samozrejme aj v tomto prípade zostali vystavení dvojcifernej inflácii, ale aj tak sa mohli brániť ďalej, napríklad tým, že svoje rýchlo sa znehodnocujúce papierové peniaze menili za zlato/striebro,“ dodal s tým, že zlato a striebro už po tisíce rokov dokonale uchovávali majetok svojich vlastníkov, okrem iného aj preto, že sú imúnne proti inflácii.

    Celý text si môžete prečítať TU

    autor: vam

    - Reklama -