Exminister financií odkazuje Sulíkovi, že sa mýlil. Chcete vedieť, kedy a v čom? Čítajte…

    0
    Ivan Mikloš, exminister financií (Autor: SITA)

    Poslanec Mikloš vyčíta europoslancovi Sulíkovi, že v médiách vyhlasuje nepravdy v súvislosti s najnovšími udalosťami v Grécku. Podľa Mikloša: „Sulíkova strana povalila 11. októbra 2011 vlastnú vládu nie na hlasovaní o pôžičke pre Grécko, ale na hlasovaní o rozšírení EFSF, ktoré súviselo najmä s tým, že v máji 2011 požiadalo o pomoc Portugalsko a ešte predtým, v novembri 2010, Írsko.“

    Malo Grécko skrachovať už na začiatku?

    Ivan Mikloš tvrdí, že práve Portugalsko a Írsko sú jasným dôkazom toho, že Európsky finančný stabilizačný mechanizmus mal svoj zmysel, pretože to bol jeden z nástrojov eurozóny, ktorý zabránil rozšíreniu krízy do iných krajín menovej únie. „Grécko bolo od začiatku v ťažšej pozícii a aj preto muselo dôjsť a došlo v roku 2012 k odpísaniu časti dlhov na úkor súkromných veriteľov Grécka, čo vláda Ivety Radičovej vždy presadzovala,“ vysvetľuje Mikloš. Čo s tým má ale spoločné Richard Sulík? Nuž, europoslanec sa netají názorom, že podľa neho bolo už od začiatku jasné, že Grécko musí skrachovať. Tento názor prezentuje dnes rovnako ako pred tromi rokmi.

    Kto tu klame?

    Ivan Mikloš na záver svojho komentára pre HNonline.sk napísal, že „populisti sú nebezpeční a škodliví, či prichádzajú zľava, alebo sprava“. Koho tým asi myslel?

    Celý komentár Ivana Mikloša pre HNonline.sk si môžete prečítať TU

    - Reklama -