„Pravici štandardne šibe.“ Po brutálnom pochode proti islamu je na Slovensku stále veselo. Tu sú drsné slová

    0
    Ľuboš Blaha, poslanec NR SR (SMER-SD) (Autor: SITA)

    „Tisíce fašistov na pochode v Bratislave napadli rodinu s deťmi, hádzali po nich fľaše, zničili niekoľko policajných áut, násilne narušili športové podujatie, hajlovali,“ takto popísal Blaha sobotňajšiu demonštráciu s tým, že sa mu zdvíha žalúdok. „Každého, o kom zistím, že túto fašistickú háveď podporil na ich pochode, bez milosti vymažem z priateľov,“ napísal na Facebooku.

    „Aj ja som proti kvótam a vystupujem proti nim veľmi tvrdo, ale robme rozdiely: kvóty sú zlý nápad, zatiaľ čo fašisti sú zlo. Z celého srdca odmietam rasizmus a xenofóbiu. Moje antifašistické presvedčenie je najsilnejšie v mojej hodnotovej výbave a dnešný pochod neonacistov ukázal, že najväčší problém Slovenska začína byť pravicový extrémizmus,“ skonštatoval. Súčasne sa priklonil k exemplárnemu trestu pre všetkých neonacistov. „Dopustili sa terorizmu a mali by ísť natvrdo do basy. Takéto veci sa už nesmú opakovať,“ písal cez víkend.

    V pondelok sa však rozčúlil ešte viac. „Zasa sme pri tých istých hlúpych stereotypoch. Korporátna pravica v tom má jasno. Hvorecký je presvedčený, že za neonacistov môže Fico. Denník N zasa s plnou vážnosťou tvrdí, že pochod bol dielom ruskej tajnej služby,“ napísal. Chelemendik podľa neho vidí v udalosti zásah Ukrajiny, Kotlebovci pre zmenu hovoria o tom, že násilie nespáchali ich vlastní fašistickí prívrženci, ale šlo o provokatérov, ktorých poslal Fico. „Všetko je po starom: pravici na Slovensku, extrémnej aj korporátnej, štandardne šibe,“ uzavrel.

    Kompletné statusy z Facebooku poslanca Ľuboša Blahy v pôvodnom znení:

    Pondelok o 13:11

    Cez víkend sa všetci normálni ľudia,bez ohľadu na politickú orientáciu či názor na kvóty, na chvíľu zhodli na tom, že pochod neonacistov, ako aj teror a násilie, ktoré ho sprevádzalo, treba jasne odsúdiť. To ma ozaj teší, sám som si denacifikoval friendlist a veľmi sa mi uľavilo… Je však pondelok a zhoda je fuč. Zasa sme pri tých istých hlúpych stereotypoch. Korporátna pravica v tom má jasno. Hvorecký je presvedčený, že za neonacistov môže Fico. Denník N zasa s plnou vážnosťou tvrdí, že pochod bol dielom ruskej tajnej služby. Ako inak, zasa sme pri tom istom: lebofico, leboputin. Že im to už nie je trápne. Ani v krajnej pravici nestratili zmysel pre humor: Chelemendik si nevie vysvetliť, ako mohli mať slovenskí policajti žltomodré, fialovomodré a červenomodré značenia, hlavne to žltomodré v ňom rozdúchalo konširačné vášne. Šípi v tom zásah Ukrajiny. Kotlebovci si to nekomplikujú konšpiráciou z Ukrajiny a vracajú do hry Hvoreckého motív: lebofico. Násilie voči cyklististom podľa nich nespáchali ich vlastní fašistickí prívrženci, ale išlo o provokatérov, ktorých poslal Fico, aby zdiskreditoval “pochod slušných rodín”… Všetko je po starom: pravici na Slovensku, extrémnej aj korporátnej, štandardne šibe.

    Nedeľa o 14:20

    Včera sa Bratislavou prehnalo stádo neonacistov, dnes som v Bratislave zažil presný opak: odovzdávanie cien humanistov v Primacionálnom paláci. Som rád, že som mal tú česť dať záštitu nad týmto podujatím a podporil tak sekulárnych humanistov, ktorých prácu a myšlienky si veľmi vážim. Stretol som veľa dobrých a vzdelaných ľudí, ktorých podpora ma nesmierne dojala. Vo svojej prednáške som sa prihlásil k hodnotám antifašizmu, sekularizmu, socializmu a pacifizmu, pretože presne o týchto hodnotách je humanizmus, ktorý vyznávam. V politickej časti som zdôraznil, že urobím všetko preto, aby malo včerajšie násilie neonacistov exemplárnu dohru. Nie je možné, aby psychopati, čo v mene zvrátenej fašistickej ideológie mlátia nevinných cyklistov a rodiny s deťmi, skončili s podmienkou (ak vôbec) a aby ich neľudské činy boli klasifikované iba ako obyčajné priestupky. Dopustili sa terorizmu a mali by ísť natvrdo do basy. Ako teroristi. Natvrdo a nadlho. Takéto veci sa už nesmú opakovať: títo nenávistní a násilnícki pravicoví extrémisti sú hrozbou pre svoje okolie, pre našu budúcnosť, pre celé Slovensko… Peknú nedeľu, priatelia, dnes je svetový deň humanistov, oslavujme

    Sobota o 19:43

    Tisíce fašistov na pochode v Bratislave napadli rodinu s deťmi, hádzali po ľuďoch fľaše, zničili niekoľko policajných áut, násilne narušili športové podujatie, kričali rasistické heslá, hajlovali, šírili nenávisť. Celé popoludnie terorizovali Bratislavu a slušných dobrých ľudí. Úbožiak Kotleba ziapal niečo proti vláde a parlamentu, dav kričal, že nás treba obesiť. Už zasa by fašisti radi masovo vraždili, tak ako kedysi Hitler. Zdvíha sa mi žalúdok. Každého, o kom zistím, že túto fašistickú háveď podporil na ich pochode, bez milosti mažem z priateľov. Nezaujímajú ma výhovorky o pochode „slušných rodiniek“, každý musel vidieť, že pochoduje s uniformovanými neonacistickými psychopatmi, ktorí patria do basy a dúfam, že tam skončia. Hnus! Ako politologickú perlu uvádzam, že som bol nútený vymazať zopár ľudí, ktorí sa formálne hlásia ku komunistom či dokonca k SNP; a zároveň tu hrdo vyhlasovalo, že idú na pochod neonacistov – neuveriteľné! Pred 80 rokmi komunisti umierali v koncentračných táboroch, kam ich Hitler posielal za ich boj proti fašizmu. Dnes pseudokomunisti pochodujú v jednom šíku s nacistami. To je škandál! Opakujem, je mi jedno, aké dôvody si nájdu, aby tento trápny fakt zľahčovali. Takíto ľudia nemôžu byť mojimi priateľmi. Aj ja som proti kvótam a vystupujem proti nim veľmi tvrdo, ale robme rozdiely: kvóty sú zlý nápad, zatiaľ čo fašisti sú zlo. Z celého srdca odmietam rasizmus a xenofóbiu. Moje antifašistické presvedčenie je najsilnejšie v mojej hodnotovej výbave a dnešný pochod neonacistov ukázal, že najväčší problém Slovenska začína byť pravicový extrémizmus. Bude treba pritvrdiť. Pevne verím, že násilníkov čakajú exemplárne tresty. Čo je dosť, to je dosť!

    autor: vef

    - Reklama -