Toto radšej ani nečítajte: Briti hovoria o teroristoch medzi utečencami, ktorí k nám prúdia. A je tu aj desivé video

    0
    Ilustračná fotografia - utečenci (Autor: repro youtube, mg)

    Podľa expertov sa podarí Islamskému štátu prepašovať v rámci súčasnej migračnej vlny desiatky teroristov. Mnohí z nich priplávajú do Talianska na lodiach zo severnej Afriky spoločne so štandardnými žiadateľmi o azyl. „Všeobecne sa predpokladá, že teroristi sú schopní sa individuálne či v skupinách vmiesiť medzi ostatných utečencov a absolvujú s nimi cestu cez Stredozemné more k talianskym alebo gréckym brehom. V Európe potom normálne požiadajú o azyl, prípadne zmiznú z dohľadu úradov a napoja sa na už existujúce teroristické bunky. Toto všetko znamená, že teroristi ISIS môžu preniknúť hlboko do Európy a vyhnúť sa tomu, aby ich odhalili príslušné bezpečnostné zložky. Nikto poriadne nevie, koľko ich môže presne byť,“ cituje britský denník nemenovaného bezpečnostného experta.

    Celý text v angličtine si môžete prečítať TU

    Medzitým Islamský štát podľa denníka The Mirror zvyšuje obrátky svojej on-line propagandy, v rámci ktorej sa snaží získať ďalších bojovníkov vo Veľkej Británii. Britský denník pri tejto príležitosti pripomína osud troch Britiek moslimského pôvodu, ktoré odišli aj so svojimi deťmi do Sýrie. Britské úrady majú za to, že sa tam pripojili k bojovníkom Islamského štátu. Posledný sedemminútový náborový film z dielne ISIS ukazuje výcvik detských regrútov v tábore Islamského štátu. Ich drsný tréning vedie inštruktor, ktorý ich rozhodne nešetrí. Mladí bojovníci ležia v jednej chvíli na zemi a inštruktor po nich prebieha z jednej strany na druhú. V ďalšej pasáži stoja zakuklení bojovníci vedľa seba a o hlavu je im prelomená dlhá tyč. Ostrý výcvik prebieha bez akýchkoľvek zádrhov. Na prvý pohľad sa zdá, že všetci vedia, čo majú robiť a to aj bez odporu robia.

    Celý text v angličtine a brutálne video si môžete pozrieť TU

    V pozadí klipu hrá podmanivá hypnotická melódia a na videu sa po každom úspešne absolvovanom výcviku ozývajú povzbudzujúce výkriky vedúceho inštruktora. Priestory výcvikového tábora vyzerajú veľmi moderne a všetci účastníci na sebe majú nové uniformy. To je dôkazom toho, že Islamský štát bezpochyby netrpí nedostatkom finančných prostriedkov. Profesor Anthony Glees, ktorý vedie na Buckinghamskej univerzite Centrum bezpečnostných a spravodajských štúdií sa domnieva, že tento propagandistický film sa podobá Triumfu vôle, ktorý počas vojny natočila pre Hitlera režisérka Leni Riefenstahlová. „Je to nechutná ‚brutalizácia‘ detí pro účely ISIS. Je vytvorený preto, aby presvedčil rodičov, ale zameriava sa práve i na samotné deti. Vláda by mala začať jednať,“ poznamenal profesor.

    autor: pro

    - Reklama -