Cameron vyzve moslimské obce, aby vyvinuli väčšie úsilie pri boji proti extrémizmu

    0
    David Cameron, britský premiér (Autor: SITA)

    „Existujú ľudia, ktorí zastávajú niektoré z týchto názorov, aj keď nejdú tak ďaleko, aby obhajovali násilie, neobmedzene však veria niektorým z týchto predsudkov, prikladajú váhu príbehu krajného islamizmu a vravia ďalším moslimom ‚ste toho súčasťou‘,“ povie podľa Reuters Cameron na medzinárodnej bezpečnostnej konferencii Globsec.

    Takto sa podľa neho otvára cesta k tomu, aby sa predpojaté uvažovanie mladých ľudí zmenilo na „vražedný zámer“. Pokiaľ sa budú takéto názory „potichu ospravedlňovať na internete alebo dokonca v častiach vašich lokálnych spoločenstiev“, nebude vraj pre nepokojných chlapcov alebo dievčatá taký problém ísť a stať sa bojovníkom Islamského štátu alebo jeho manželkou.

    V boji proti radikalizácii musí hrať úlohu vláda, ale tiež rodiny a spoločenstvá, uvedie vraj Cameron na konferencii, ktorá je venovaná aj konfliktu na Ukrajine, hrozbe Islamského štátu či príprave budúceho summitu NATO.

    Časti venovanej ekonomickým otázkam dotýkajúcim sa energetiky a konkurencieschopnosti zemí V4 sa zúčastnia tiež predsedovia vlád Slovenska, Českej republiky, Maďarska a Poľska.

    autor: vam, ČTK

    - Reklama -