PRIMÁTORI: Novou prezidentkou klubu primátorov je Andrea Turčanová

    0
    Andrea Turčanová (Autor: SITA)

    Členovia klubu si ich dnes zvolili počas Valného zhromaždenia Klubu primátorov miest Slovenskej republiky (KPM SR) v Kežmarku. Pod Tatry prišli na pozvanie kežmarského primátora Jána Ferenčáka pri príležitosti medzinárodného festivalu Európske ľudové remeslá (EĽRO). Počas stretnutia tiež padla výzva na členov klubu i ďalšie miestne samosprávy, aby sa zapojili do 8. etapy súťaže s názvom Samospráva a Slovensko bez bariér.

    Primátori sa stretli v Dome slovensko-poľského stretávania v Kežmarku, kde prerokovali programové priority pre nasledujúce volebné obdobie. Ako informoval Marián Minarovič, tajomník a čestný člen KPM SR, prioritou pre nich je najmä pokračovať v reforme verejnej správy s akcentom na úlohu miest a centier regiónov. Pre primátorov sú ďalšou prioritou aj programy informatizácie a internetizácie územných samospráv, inteligentnej energie a opatrení na zmenu klímy. „Klub rovnako plánuje aktívnu účasť na príprave a realizácii integrovaných územných stratégií z podporných zdrojov Európskej únie a ďalších finančných mechanizmov pre obdobie 2014 až 2020,“ informoval Minarovič.

    Valné zhromaždenie dnes schválilo malú novelu Zásad hospodárenia klubu. „Prezídiu klubu uložilo naďalej razantne presadzovať komplexnú reformu verejnej správy s akcentom na úlohu miest ako centier miestneho a regionálneho významu, a tiež hospodársku a finančnú stabilizáciu miestnej samosprávy,“ doplnil Minarovič.
     

    - Reklama -