Čo bude s Bezákom?

    0
    Bývalý trnavský arcibiskup Róbert Bezák. (Autor: SITA)

    Po návrate do vlasti Bezák Konferenciu biskupov oficiálne nekontaktoval, ale ako dodal jej hovorca Martin Kramara, „istý druh vzájomnej komunikácie existuje, je však súkromného charakteru.“ Róbert Bezák po odvolaní v roku 2012 pôsobil v kláštore redemptoristov v talianskom Bussolengu.

    Ešte v apríli tohto roka sa Bezák stretol aj s pápežom Františkom. Po stretnutí však svätá stolica informovala, že rozhovor bol súkromný a netýkal sa Bezákovho odvolania. Viacero slovenských zdroj však tvrdí, že Bezákove odvolanie bolo výsledkom mocenského boja v rímskokatolíckej cirkvi. Trnavský arcibiskup mal totiž údajne informácie o korupcii vo Vatikáne a stal sa tak nepohodlným.

    Už po Bezákovom odvolaní sa však Vatikán bránil tým, „že opatreniu, ktoré svojho času Svätý Otec urobil voči mons. Bezákovi, predchádzalo dôkladné skúmanie a objektívne posúdenie všetkých dostupných súčastí, zvlášť tých, ktoré sa objavili v priebehu apoštolskej návštevy v Trnavskej arcidiecéze na prelome mesiacov január a február 2012.“


     

    - Reklama -