Karel Šíp si pozval do svojej show moskovského spravodajcu ČT Karasa. Smiali sa Ovčáčkovi a novinár prezradil, ako dopadol u Vladimira Putina

    0
    Vladimir Putin, ruský prezident (Autor: SITA)

    Karasa vraj nikdy nenapadlo, že sa z neho raz stane vojnový spravodajca. Vedel síce, že na juhu Ruska nejaké vojny prebiehali, ale nikdy mu ani na um nezišlo, že bude mať v skrini helmu a vestu. „Tam sa dostanete do situácií, s ktorými nepočítate a počas ktorých máte strach. Neverím nikomu, kto hovorí, že ide do boja, a keď to letí, tak si ľahne. To sa nedá. Neviete, kedy si máte ľahnúť,“ popisoval Karas.

    Zahraničný spravodajca uviedol, že s ruským prezidentom Vladimirom Putinom ešte rozhovor nerobil. „Máme tam žiadosť niekoľko mesiacov a nikto neodpovedal. Dodnes čakáme. My sme si mysleli, že to bude pri príležitosti voľby nášho prezidenta, potom že to bude pri príležitosti výročia oslobodenia Osvienčimu, neskôr pri príležitosti výročia konca druhej svetovej vojny, ale Kremeľ mlčí,“ rozprával Karas o peripetiách spravodajcu.

    Za zaujímavú skutočnosť označil Karas to, že v ruských novinách vyvolal odchod ruských hokejistov z ľadu po prehranom finále majstrovstiev sveta v hokeji s Kanadou rozruch, pretože ruské médiá si údajne väčšinou na svojich nedajú dopustiť. Časť médií tak síce hokejistov odsúdila, ale zároveň hľadala kľučky, ako kritiku zmierniť. Vraj sa písalo, že odchod z ľadu nebol plánovaný, že sa hokejisti pomýlili, že bol chaos, nevedeli, čo majú robiť, že ich Ovečkin hnal späť, ale Kovalčuk hovoril, nech idú do šatne…

    „Čakalo sa, čo povie Kremeľ, lebo ten sa teraz vyjadruje ku všetkému. Vyjadril sa len hovorca prezidenta, ale to nie je ako nejaký hovorca u nás. Tam je prezidentov hovorca prakticky polovičný prezident. Hovorí to, čo si myslí prezident. Na rozdiel od niektorých našich hovorcov…“ prehlásil Karas so zjavnou narážkou na hovorcu českého prezidenta Zemana Jiřího Ovčáčka. „Polovičný by som nechal, ale prezident by som k tomu nedal. Že áno? Ale zase je sranda u nás, viete?“ prihodil Šíp, načo spravodajca dodal, že hovorca ruského prezidenta sa nakoniec vyjadril tak, že k tomu nemá čo povedať.

    Video si môžete pozrieť TU

    autor: luš

    - Reklama -