Vojna na Ukrajine pravdepodobne „prehreje“ ruskú ekonomiku, tvrdí britské ministerstvo obrany

0

20.1.2024 (SITA.sk) – Invázia Moskvy na Ukrajinu pravdepodobne „negatívne ovplyvní“ ruskú ekonomiku a spôsobí jej „prehriatie“. Ako referuje web news.sky.com, v najnovšej aktualizácii o vojne na Ukrajine to tvrdí britské ministerstvo obrany.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Najnovšia správa Britov prichádza po tom, čo ruská centrálna banka zvýšila svoju úrokovú sadzbu na úroveň 16 %, čo je piate zvýšenie od júla minulého roka.

Ruská inflácia sa ku koncu minulého roka „zrýchlila“ a predpokladá sa, že takmer zdvojnásobí cieľ banky na rok 2023, prognózuje britské ministerstvo obrany.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v januári 2024 (fotografie)

Odhaduje sa, že vojna „s vysokou pravdepodobnosťou negatívne ovplyvní vyhliadky ruskej ekonomiky“, pričom dovoz rastie rýchlejšie ako vývoz a rubeľ sa znehodnocuje.

„Keďže Rusko zvyšuje svoje výdavky na obranu na úkor iných oblastí, riziko prehriatia ruskej ekonomiky zostáva pravdepodobné,“ konštatuje britské ministerstvo obrany.

Viac k témam: Britské ministerstvo obrany, Inflácia v Rusku, Rubeľ, Ruská ekonomika, rusko-ukrajinský konflikt, úrokové sadzby, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Vojna na Ukrajine pravdepodobne „prehreje“ ruskú ekonomiku, tvrdí britské ministerstvo obrany © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -