Ruská armáda zaútočila dronmi na mesto Charkov, zasiahli školu a spôsobili rozsiahle požiare (video+foto)

0

4.11.2023 (SITA.sk) – Ruská armáda v noci na piatok zaútočila na ukrajinské mesto Charkov na východe krajiny najmenej desiatimi dronmi, ktoré spôsobili viaceré požiare a škody na civilnej infraštruktúre. Uviedla to na komunikačnej platforme Telegram miestna polícia.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Overnight, Kharkiv was shaken by russian drone strikes. The attacks caused five fires, destroyed a college building, and damaged eight residential buildings. Eight civilians, including two children, suffered invisible wounds of acute stress.
DSNS, Nakypilo, Kharkiv RMA pic.twitter.com/C33tQoKSiL
— Iryna Voichuk (@IrynaVoichuk) November 3, 2023

Ruské drony zasiahli školu a spôsobili požiar, ktorý zničil strechu a dve poschodia budovy. Útok dronmi vyvolal aj požiar obytného domu, čerpacej stanice a administratívnej budovy.

❗️ At night, the #RussianArmy attacked #Kharkiv. Kamikaze drone explosions damaged an educational institution, a service station, a residential building, and cars. Fires broke out.#RussianWarCrimes pic.twitter.com/LFMBdigIgz
— Detector Media (@DetectorMediaEn) November 3, 2023

Poškodené boli aj hospodárske budovy, garáže a autá. Nijaké obete však hneď nehlásili. Informuje o tom web Kyiv Independent.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – november 2023 (fotografie)

Viac k témam: Požiar, rusko-ukrajinský konflikt, ruský útok, útok dronmi
Zdroj: SITA.sk – Ruská armáda zaútočila dronmi na mesto Charkov, zasiahli školu a spôsobili rozsiahle požiare (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -