Pri útoku na reštauráciu v Kramatorsku boli zranení aj traja Kolumbijčania, Rusi to okomentovali stroho a cynicky

0

2.7.2023 (SITA.sk) – Kolumbijský veľvyslanec v Rusku Héctor Arenas Neira zavítal v piatok na ruské ministerstvo zahraničných vecí v súvislosti s okolnosťami utorňajšieho útoku vo východoukrajinskom meste Kramatorsk, pri ktorom boli zranení traja Kolumbijčania.

Referuje o tom spravodajský web CNN.

Rusi prajú skoré uzdravenie

Kolumbijský prezident Gustavo Petro vyjadril silné rozhorčenie z útoku, pričom uviedol, že „Rusko zaútočilo na troch bezbranných kolumbijských civilistov a porušilo vojnové protokoly“.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ruské ministerstvo zahraničných vecí vo vyhlásení stroho a cynicky poznamenalo, že Kolumbijčania si boli vedomí toho, že sa nachádzajú v tesnej blízkosti palebnej línie a Rusko všetkým postihnutým praje skoré uzdravenie a návrat do bezpečia.

„Upozornili sme veľvyslanca na naliehavú potrebu odporučiť kolumbijským občanom, aby sa zdržali návštev území vo vojnovej zóne,“ dodalo ruské ministerstvo zahraničných vecí.

Spisovateľka je v kritickom stave

Počas raketového útoku utrpeli zranenia kolumbijský poslanec a bývalý vysoký komisár pre mier Sergio Jaramillo, spisovateľ Héctor Abad a novinárka Catalina Gómez.

Traja Kolumbijčania boli v utorok večer na večeri v reštaurácii spolu s ukrajinskou spisovateľkou Victoriou Amelinovou. Tá je v kritickom stave v dôsledku zranenia lebky.

Ukrajinská bezpečnostná služba tvrdila, že útok bol premyslený, pričom uviedla, že zadržala muža, ktorý údajne prezrel reštauráciu a pred útokom poslal video ruským ozbrojeným silám.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Kramatorsk, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Pri útoku na reštauráciu v Kramatorsku boli zranení aj traja Kolumbijčania, Rusi to okomentovali stroho a cynicky © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -