Za Demokratov bude kandidovať aj Nemec, v strane sa chce venovať oblasti športu a podpore mladých talentov

0

2.7.2023 (SITA.sk) – Za stranu Demokrati bude v septembrových predčasných parlamentných voľbách kandidovať Richard Nemec. Nemec je bývalý poslanec, kandidoval za hnutie OĽaNO a priatelia.

Tiež je štátnym tajomníkom ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu. O uvoľnenie z tejto funkcie už požiadal vládu. V tlačovej správe o tom informoval Matúš Mandrák. Nemec by sa mal v strane venovať oblasti športu a podpore mladých talentov.

Systémové riešenia v športe

Nemec uviedol, že k Demokratom sa pridal, pretože sú proreformnou stranou, ktorá pracuje ako jeden tím.

„V strane Demokrati mám super kolegov a priateľov, ako Edo Heger a Jaro Naď, ktorých si vážim v prvom rade ako ľudí, ktorí majú v sebe slušnosť, pokoru a záleží im kam bude Slovensko smerovať,” uviedol Nemec.

Dodal, že Slovensko potrebuje v športe systémové riešenia. Predseda Demokratov Eduard Heger označil Nemca za dôležitú posilu pre stranu i pre programovú oblasť športu

Špičkový športovec a tréner

„Rišo Nemec je špičkový športovec a tréner, ktorého si vážim po ľudskej a tiež odbornej stránke. Roky prispieva do oblasti športu a školstva a musím povedať, že projekty, ktoré chce realizovať, pomôžu ako začínajúcim, tak aj športovcom na najvyššej súťažnej úrovni. Má konkrétnu víziu, vie čo robiť a som hrdý, že je súčasťou tímu,” doplnil podpredseda Demokratov Jaroslav Naď.

Viac k témam: Kandidátky, Štátny tajomník
Zdroj: SITA.sk – Za Demokratov bude kandidovať aj Nemec, v strane sa chce venovať oblasti športu a podpore mladých talentov © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -