Príčina požiaru domova dôchodcov na východe Slovenska je známa, trestné stíhanie zastavili

0

24.1.2023 Polícia ukončila vyšetrovanie obrovského požiaru, ktorý vlani v koncom marca zasiahol spišskonovoveský domov dôchodcov. Podľa jeho výsledkov vznikol presne nešpecifikovanou technickou poruchou na elektroinštalácii v podkrovných neobývaných a pre klientov neprístupných častiach.

Všeobecné ohrozenie

Následne sa rozšíril na strešnú konštrukciu budovy, ktorej súčasti zničil. Informovala o tom dnes košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Polícia vlani v súvislosti s prípadom začala trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia.

„Vzhľadom na výsledky vyšetrovania vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi začaté trestné stíhanie zastavil, pretože tento skutok nie je trestným činom a nie je dôvod na postúpenie veci,“ uviedla hovorkyňa.

Evakuácia

Z horiacich priestorov domova dôchodcov sa 29. marca podarilo evakuovať minimálne 230 ľudí, a to klientov domova dôchodcov aj personál. Nikto sa pri požiari nezranil.

V dôsledku požiaru zhorelo štvrté poschodie a strešná konštrukcia budovy domova. Predbežná majetková škoda pre mesto Spišská Nová Ves bol stanovená vo výške najmenej 2,3 milióna eur.

Viac k témam: Domov dôchodcov, Ohrozenie, Požiar
Zdroj: Webnoviny.sk – Príčina požiaru domova dôchodcov na východe Slovenska je známa, trestné stíhanie zastavili © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -