Rusi sa podľa Zelenského môžu znova pokúsiť o to, aby Ukrajinci privítali Nový rok v tme (video)

0

1.1.2023 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj upozornil, že ruskí okupanti by mohli v tomto roku vykonať ešte ďalší rozsiahly útok s cieľom prinútiť Ukrajincov, aby privítali Nový rok v tme. Informuje o tom portál Ukrajinská pravda.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Zelenskyj sa tak vyjadril vo svojom pravidelnom nočnom príhovore. „V tomto roku zostávajú ešte dva dni. Nepriateľ sa možno ešte znovu pokúsi prinútiť nás osláviť Nový rok v tme. Možno okupanti plánujú, aby sme trpeli pod ďalšími útokmi na naše mestá. Bez ohľadu na ich plán, my o sebe vieme jednu vec – my vytrváme. Určite. My ich vyženieme. Nepochybne. A budú čeliť trestu za túto strašnú vojnu. Maximálnemu trestu,“ ubezpečil.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Situácia na fronte zostala podľa Zelenského počas uplynulých 24 hodín bez väčších zmien. Najintenzívnejšie boje sú v Bachmute, Soledare a pozdĺž celej kontaktnej línie v Doneckej oblasti.

Prezident tiež poznamenal, že Rusi sa nevzdali šialenej myšlienky získať „do Nového roka“ celú Doneckú oblasť.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Bachmut, boj v Doneckej oblasti, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusi sa podľa Zelenského môžu znova pokúsiť o to, aby Ukrajinci privítali Nový rok v tme (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -