Pre chrípku zatvorili v Trnavskom kraji vyše sto škôl, najhoršie sú na tom Piešťany

0

17.12.2022 V Trnavskom kraji v tomto týždni z dôvodu akútnych respiračných ochorení zatvorili 138 školských zariadení, z toho 77 materských, 57 základných a 4 stredné školy.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trnave zaznamenal viac ako 11 600 akútnych respiračných ochorení, z toho chrípke podobných ochorení bolo 2527. Informoval o tom v situačnej správe o výskyte chrípkových ochorení.

Najvyššia chorobnosť

V porovnaní s predchádzajúcim kalendárnym týždňom vzrástla chorobnosť na akútne respiračné ochorenia o 22,9 % a chorobnosť na chrípke podobné ochorenia o 64,8 %.

Z okresov Trnavského kraja bola zaevidovaná najvyššia chorobnosť na akútne respiračné ochorenia v okrese Piešťany.

Zápal stredného ucha

Podľa veku veku bolo najviac chorých medzi deťmi do päť rokov. Z celkového počtu respiračných ochorení bol u 2,9 % ochorení hlásený komplikovaný priebeh, najčastejšie zápalom stredného ucha. Z hľadiska stupňa intenzity výskytu je chrípka v Trnavskom kraji na úrovni lokálnych epidémií.

V krajskom meste boli podľa hovorkyne trnavskej radnice Veroniky Majtánovej v tomto týždni zatvorené štyri základné a 11 materských škôl. Materské školy boli zatvorené najviac tri dni, niektoré základné školy len jeden – dva dni.

Viac k témam: Akútne respiračné ochorenia (ARO), Chorobnosť, Štatistiky, Trnavský kraj, Zatváranie škôl
Zdroj: Webnoviny.sk – Pre chrípku zatvorili v Trnavskom kraji vyše sto škôl, najhoršie sú na tom Piešťany © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -