RTVS odvysiela 13. ročník charitatívneho galavečera Noc nádejí

0

30.11.2022 Charitatívny program Noc nádejí je výsledkom dlhoročnej spolupráce RTVS s Nadáciou Kvapka nádeje. Aj tento rok prinesie Noc nádejí divákom emotívne príbehy rodín, ktorých deti prešli liečbou, ktorá im zachránila život. Galavečer ponúkne aj jedinečné hudobné vystúpenia v podaní spevákov a samozrejme predstaví štedrých darcov, ktorí pomáhajú zachraňovať životy finančnými príspevkami. Priamy prenos galavečera Noc nádejí uvedie RTVS na Jednotke v piatok 2. decembra o 20.30 h.

Cieľom večera je pomoc Transplantačnej jednotke kostnej drene NÚDCH na bratislavských Kramároch, ako jedinečnému pracovisku, ktoré lieči deti z celého Slovenska a rovnako aj Národnému registru darcov kostnej drene. Slávnostným galavečerom budú divákov aj v tomto roku sprevádzať Karin Majtánová a Ján Žgravčák. V štúdiu privítajú rodiny detí a zoznámia ich so vzácnymi ľuďmi, ktorí pred časom dobrovoľne a anonymne darovali kostnú dreň a tým zachránili ich život. Nadácia Kvapka nádeje pomáha aj Národnému registru darcov kostnej drene. Práve tam totiž prebieha vyhľadávanie vhodných darcov pre slovenských pacientov, ale aj opačne – medzi slovenskými darcami sa vyhľadávajú vhodní darcovia pre zahraničných pacientov.

V rámci galavečera je pre divákov pripravený aj bohatý hudobný program. V originálnych hudobných vystúpeniach sa predstavia kapela Gladiátor, klavirista Jozef Hollý, Miro Jaroš, Adriana Kučerová, Peter Cmorik, Andrea Bučko, Michal David s Kristínou, Štefan Štec s kapelou Fajta, Cigánsky diabli či baletné vystúpenie Luskáčik v podaní baletu SND. V špeciálnom spomienkovom hudobnom vystúpení sa predstaví aj Zuzana Mauréry. Všetci hudobníci vystúpia s myšlienkou pomôcť bez nároku na honorár.

Prispieť do zbierky Nadácie Kvapky nádeje budú môcť počas charitatívneho galavečera aj diváci RTVS, a to formou ľubovoľnej SMS zaslanej na číslo 830 zo siete všetkých slovenských mobilných operátorov. Cena darcovskej SMS je 3 EUR. Ľubovoľnou sumou je možné prispieť aj priamo na účet verejnej zbierky, ktorý bude zverejnený na televíznej obrazovke počas galavečera. Verejná zbierka bude trvať až do 31. júla 2023.

Informačný servis

Viac k témam: Noc nádejí
Zdroj: Webnoviny.sk – RTVS odvysiela 13. ročník charitatívneho galavečera Noc nádejí © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -