Súd rozhodol o väzbe pre študenta, ktorý na škole v Novákoch útočil sekerou

0

24.11.2022 Študent, ktorý na strednej škole v Novákoch útočil sekerou, ostane stíhaný väzobne. Ako informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová, súd na stredajšom neverejnom zasadnutí v trestnej veci obvineného mladistvého Alexandra B. zamietol jeho sťažnosť proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu, ktorým bol vzatý do väzby pre obavu, že bude pokračovať v trestnej činnosti.

Najvyšší súd väzbu mladistvého obvineného nenahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka,” doplnila hovorkyňa.

Na strednej odbornej škole v Novákoch v okrese Prievidza vo štvrtok 3. novembra na začiatku vyučovania začal tínedžer behať po škole so sekerou v ruke. Jedno dievča pritom zasiahol do čela a zranil aj ďalšieho chlapca. Po útoku zo školy ušiel. Na miesto boli privolaní policajti, ktorí nasadili psovodov a po žiakovi pátrali. Chytili ho 500 metrov od školy v neďalekom poli. Vyšetrovateľ následne Alexandra B. obvinil z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy spáchanej v štádiu pokusu.

Viac k témam: Súd, Útok sekerou na škole v Novákoch, Väzobné stíhanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Súd rozhodol o väzbe pre študenta, ktorý na škole v Novákoch útočil sekerou © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -