Znovuzvolený primátor Ferenčák chce pokračovať v rozbehnutých projektoch a pripraviť aj ďalšie

0

3.11.2022 Znovuzvolený primátor Kežmarku Ján Ferenčák (Hlas-SD) chce aj v ďalšom volebnom období pokračovať v rozvoji mesta. Ako informoval médiá, sústrediť sa chce na dokončenie rozbehnutých projektov a pracovať na príprave ďalších v spolupráci s poslancami mestského zastupiteľstva. Ferenčáka si po tretíkrát za primátora zvolilo 2 679 Kežmarčanov, čo predstavuje 52,73 percenta získaných hlasov.

Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 na Slovensku

Získať takmer 53 percent zo všetkých hlasov je pre mňa záväzkom, že máme pokračovať v tom, čo sme začali, a prinášať našim obyvateľom i naďalej tie najlepšie riešenia pre život, aby sa nám v Kežmarku lepšie žilo,” uviedol. Podľa jeho slov je už teraz v meste pripravených množstvo projektov, či už vo forme štúdií, alebo čakajúcich na stavebné povolenia.

Limitom na realizáciu boli často finančné prostriedky, kde sme jednoducho nenašli v rámci európskych alebo štátnych zdrojov podporu. Mesto je nastavené tak, že v rámci investícií využívame predovšetkým externé zdroje a naše lokálne mestské používame len na dofinancovanie. V tomto trende by som rád pokračoval, či sa to už týka zveľadenia budov, kultúrnych pamiatok, infraštruktúry, alebo ďalších projektov, ktoré máme v pláne zrealizovať,“ naznačil pre médiá.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 (fotografie)

Primátor priznal, že samospráva sa zároveň celý tento rok snaží vysporiadať s energetickou krízou. „Máme zazmluvnených dodávateľov energie, s ktorými komunikujeme. Zmluvy garantujúce cenu energií máme uzatvorené do konca budúceho roka,“ vysvetlil. Mesto Kežmarok sa však podľa jeho slov zároveň vydalo cestou budovania vlastnej energie.

Chceme ju mať dostupnú z lokálnych zdrojov – v rámci tepelného hospodárstva je to využitie biomasy, drevnej štiepky, prípadne odpadu z kompostárne. Hovoríme aj o budúcom využití geotermálnej energie, ktorú chceme v prípade úspešnosti projektu čo najskôr pripojiť na našu sieť ako dodávateľa,“ dodal s tým, že sa pripravuje aj realizácia fotovoltaických panelov.

Viac k témam: energetická kríza, Kanditát na primátora, Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Znovuzvolený primátor Ferenčák chce pokračovať v rozbehnutých projektoch a pripraviť aj ďalšie © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -