Primátor Bročka má v Trnave 24 poslancov, najpopulárnejšie strany Hlas a Smer však ani jedného

0

2.11.2022 Mestské zastupiteľstvo v Trnave bude mať aj v ďalšom volebnom období 31 poslancov. Až 25 zvolených poslancov je nezávislých a 24 z nich sa hlási k opätovne zvolenému primátorovi Petrovi Bročkovi (nezávislý). Ďalší traja poslanci reprezentujú pravicovú koalíciu na čele s KDH a traja stranu Starostovia a nezávislí kandidáti.

Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 na Slovensku

V mestskom zastupiteľstve nie je ani jeden zástupca politických strán Hlas – SD a Smer – SD, ktoré podľa prieskumov verejnej mienky patria momentálne k najpopulárnejším na Slovensku. Do mestského zastupiteľstva sa nedostali ani kandidáti Progresívneho Slovenska.

Zastupiteľstvo Trnavského samosprávneho kraja má 40 poslancov, ktorí boli zvolení v siedmich volebných obvodoch, ktoré kopírovali okresy. Až 14 poslancov získala menšinová strana Aliancia, ktorá bola úspešná vo volebných obvodoch Dunajská Streda a Galanta. Ďalších 14 zvolených poslancov je nezávislých.

Široká koalícia zložená z OĽaNO, SaS, KDH, Spolu a ďalších strán získala osem poslaneckých mandátov, strana Starostovia a nezávislí kandidáti má dvoch poslancov a Smer – SD a SNS majú po jednom poslancovi. Jediným poslancom za Smer -SD sa stal trnavský lekár Štefan Krištofík, za SNS primátor Holíča Zdenko Čambal.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 (fotografie)

Viac k témam: Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Primátor Bročka má v Trnave 24 poslancov, najpopulárnejšie strany Hlas a Smer však ani jedného © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -