Motorkár preletel zákrutou cez protismer a zrazil sa s ďalším, muž aj so spolujazdkyňou skončili v nemocnici (foto)

1

13.10.2022 Dvaja motorkári sa zrazili v nedeľu popoludní na ceste medzi Naháčom a Trstínom v okrese Trnava. Motocyklista z Bernolákova na Kawasaki GTR 1400 prešiel pravotočivú zákrutu cez protismer, kde narazil do vodiča motocykla Suzuki GSXR 1000.

Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, záchranári z miesta nehody odviezli motocyklistu z Trenčína a jeho spolujazdkyňu do nemocnice, obaja utrpeli zranenia s dobou liečenia nad sedem dní. Alkohol polícia motorkárom nezistila.

Zrejme nedodržal predpisy

45-ročný vodič z Bernolákova je podozrivý, že počas jazdy neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a nedodržal predpísaný spôsob jazdy.

Vodič nemá bezdôvodne prechádzať do protismernej časti vozovky. Urobiť tak môže iba v prípade, že obchádza, predchádza iné vozidlo alebo odbočuje.

Situácia na cestách sa zmenila

Polícia motocyklistov upozorňuje, že napriek peknému jesennému počasiu sa jazdné vlastnosti na cestách zmenili. Prispôsobiť treba nielen rýchlosť jazdy stavu cesty, počasiu, ale najmä skúsenostiam a zručnostiam motorkára.

Viac k témam: Dopravná nehoda, Motorkári, zrážka dvoch motorkárov
Zdroj: Webnoviny.sk – Motorkár preletel zákrutou cez protismer a zrazil sa s ďalším, muž aj so spolujazdkyňou skončili v nemocnici (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

Comments are closed.