Rusko ani po anexii nezastaví „špeciálnu vojenskú operáciu“ na Ukrajine, tvrdí Peskov a varuje USA

0

29.9.2022 Hovorca ruského prezidenta Vladimira Putina sa vyjadril, že Rusko po očakávanej anexii štyroch ukrajinských regiónov, ktoré má pod kontrolou, nezastaví svoju „špeciálnu vojenskú operáciu“.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Dmitrij Peskov povedal, že Rusko bude musieť prinajmenšom „oslobodiť“ celú Doneckú oblasť, ktorej časť stále kontroluje ukrajinská armáda. Rusko zorganizovalo v štyroch ukrajinských regiónoch, ktoré kontroluje, referendá o osamostatnení sa a predpokladá sa, že Putin v najbližších dňoch ohlási ich anexiu.

O vyhlásení amerického ministra zahraničných vecí Antonyho Blinkena, že Ukrajina má „absolútne právo“ vziať si naspäť teritóriá obsadené Ruskom bez ohľadu na referendá, hovorca Kremľa povedal, že ide o odzrkadlenie zvyšujúceho sa zapojenia USA do konfliktu na Ukrajine.

„USA sa čoraz viac de facto zapája do tohto konfliktu, USA sa čoraz viac približujú k zapojeniu sa do tohto konfliktu, čo je potenciálne extrémne nebezpečné,“ vyhlásil Peskov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Anexia, Referendum, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko ani po anexii nezastaví „špeciálnu vojenskú operáciu“ na Ukrajine, tvrdí Peskov a varuje USA © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -