Ruskí vojaci zaútočili dronmi neďaleko prístavu v Odese, útok spôsobil obrovský požiar a výbuch (video)

0

27.9.2022 Nočný útok bezpilotného lietadla neďaleko prístavu v ukrajinskej Odese vyvolal obrovský požiar a výbuch. V pondelok o tom informovala ukrajinská armáda. Udialo sa tak niekoľko hodín po tom, ako Spojené štáty rázne uviedli, že podniknú rozhodné kroky a sľúbili „katastrofické následky“, ak Rusko na Ukrajine použije jadrové zbrane.

Nálet bol najnovší zo série útokov dronmi na strategické ukrajinské mesto na pobreží Čierneho mora, odkiaľ do sveta vyvážajú ukrajinské poľnohospodárske produkty.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Poradca amerického prezidenta pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan v nedeľu vyhlásil, že USA a ich spojenci budú konať „rozhodne“, ak Rusko na Ukrajine použije taktické jadrové zbrane.

„Komunikovali sme Kremľu priamo, súkromne a na veľmi vysokých úrovniach, že akékoľvek použitie jadrových zbraní bude znamenať pre Rusko katastrofálne následky, že USA a ich spojenci budú reagovať rozhodne. Jasne a konkrétne sme povedali, čo to bude znamenať,“ povedal Sulivan.

Rusové zákeřně útočí na Oděsu íránskými kamikaze drony.#Odessa #kamikazedron #drone #attack #UkraineWar pic.twitter.com/gUAjVbV55e
— Naši Ukrajinci (@Nasi_Ukrajinci) September 23, 2022

Breaking:

In the #Odessa region, a caravan of fuel trucks, or some kind of fuel facility, was presumably hit : Report pic.twitter.com/oJnA1e5aEi
— Malinda (@TreasChest) September 25, 2022

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Ruskí vojaci zaútočili dronmi neďaleko prístavu v Odese, útok spôsobil obrovský požiar a výbuch (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -