Pellegrini: Matovič je najväčšie zlo a je zodpovedný za rozvrat štátu, lož používa ako pracovnú metódu

0

25.9.2022 Strana Hlas-sociálna demokracia (Hlas-SD) svojimi podpismi podporila návrh strany Sloboda a Solidarita (SaS) na odvolanie lídra hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igora Matoviča z funkcie ministra financií.

Hlasovanie o dôvere vlády

Hlas-SD tvrdí, že hlasovanie o vyslovení nedôvery Matovičovi odhalí, kto si želá jeho zotrvanie v ministerskom kresle. Predseda strany Peter Pellegrini uviedol, že líder OĽaNO „je najväčším zlom Slovenska. Je zodpovedný za rozvrat štátu a v morálnej rovine svojimi vyjadreniami rozdeľuje spoločnosť a lož používa ako pracovnú metódu. Rozpútava nielen osobné, ale aj kultúrne vojny s oponentmi”. Informovala o tom dnes v tlačovej správe hovorkyňa Hlas-SD Patrícia Medveď Macíková.

Podľa predsedu Hlasu-SD vniesol Matovič do riadenia štátu chaos a neporiadok. „Mnohé inštitúcie sú v rozvrate a paralyzované. Dialóg s profesnými skupinami nahradil vydieraním a ultimatívnym kladením požiadaviek,” tvrdí Pellegrini.

Ukončenie politického chaosu

Ďalej uviedol, že minister financií nechal ľudí z ekonomického hľadiska napospas pandémii a ekonomickej kríze. „Vojnu v koalícii povýšil nad pomoc pre ľudí, čoho výsledkom sú pred nastávajúcou zimou ohrozené veľké skupiny občanov. Službu ľuďom vníma ako politickú reklamu pre naplnenie jeho politických ambícií,” doplnil.

Strana pokladá odvolanie Matoviča z funkcie za jeden z najdôležitejších krokov, ktorý by ukončil politický chaos menšinovej vlády a zároveň vytvoril podmienky na rokovanie o predčasných voľbách.

„Teraz sa budú môcť poslanci ukázať, či sú za odvolanie Matoviča alebo chcú, aby zostal v ministerskom kresle a škodil ďalej štátu a ľuďom,” zdôraznil Pellegrini.

Viac k témam: Hlasovanie o nedôvere, Menšinová vláda Eduarda Hegera, Mimoriadna schôdza parlamentu, Odvolávanie, Predčasné voľby
Zdroj: Webnoviny.sk – Pellegrini: Matovič je najväčšie zlo a je zodpovedný za rozvrat štátu, lož používa ako pracovnú metódu © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -