V rieke Tisa sa našlo telo 20-ročného mladíka (foto)

0

26.8.2022 Košickým kukláčom sa už v rieke Tisa podarilo objaviť telo nezvestného 20-ročného mladíka, hľadali ho od nedele. Ako vo štvrtok informuje polícia na sociálnej sieti, potápači z košického pohotovostného policajného útvaru ho objavili ešte v utorok pár minút pred pravým poludním bez známok života.

Chcel preplávať rieku

Muž z okresu Trebišov sa ešte v nedeľu popoludní rozhodol preplávať rieku Tisa až na jej maďarský breh. Približne v strede rieky mu pravdepodobne došli sily.

Podľa hovorkyne košickej krajskej polície Lenky Ivanovej nereagoval ani na krik kamarátov, aby sa vrátil naspäť, ale rozhodol sa, že na opačný breh dopláva. Vzápätí však mladík zmizol vo vode.

Našli ho až potápači

Pátranie policajtov, hasičov a príbuzných bolo spočiatku neúspešné. „Policajti prepátravali breh po toku rieky Tisa, hasiči na člnoch sa vybrali na vodu, spolupracovala aj rodina hľadaného i miestni obyvatelia. Aj napriek enormnej snahe všetkých zúčastnených sa muža, ktorý sa stratil vo vodách Tisy, nájsť nepodarilo,“ opísala hovorkyňa.

Pomohlo až zapojenie spomínaných potápačov, ktorí sa k hľadajúcim pridali v utorok. „Po tom, čo telo muža vytiahli na breh, obhliadajúci lekár nenašiel na tele nebohého známky cudzieho zavinenia a nariadil vykonanie pitvy,“ dodala Ivanová.

Zdroj: Webnoviny.sk – V rieke Tisa sa našlo telo 20-ročného mladíka (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -