Exporadca prezidenta Putina má Guillain-Barrého syndróm a je údajne hospitalizovaný v Európe

0

2.8.2022 Bývalý poradca ruského prezidenta Vladimira Putina Anatolij Čubajs, ktorý krátko po začiatku vojny na Ukrajine rezignoval a odišiel z Ruska, je údajne na jednotke intenzívnej starostlivosti v európskej nemocnici v dôsledku neurologického ochorenia.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Rodinná priateľka a ruská televízna osobnosť Ksenia Sobčaková na platforme Telegram napísala, že komunikovala s jeho manželkou Avdotjou a že Čubajs trpí Guillain-Barrého syndrómom. Nešpecifikovala, v ktorej nemocnici sa nachádza, uviedla, že jeho stav je nestabilný a on hovorí, že je „mierny a stabilný”. Guillain-Barrého syndróm je zriedkavé ochorenie, pri ktorom imunitný systém napáda nervy.

Čubajs bol najvyššie postavenou osobnosťou, ktorá po začiatku vojny odstúpila. Rezignoval v marci a hoci neuviedol dôvod, predpokladá sa, že to bolo práve pre inváziu na Ukrajinu. Čubajs je v Rusku známy a už od začiatku 90. rokov pôsobil na vysokých postoch, keď mal na starosti privatizáciu za Borisa Jeľcina. Naposledy bol Putinovým vyslancom v medzinárodných organizáciách pre trvalo udržateľný rozvoj.

Viac k témam: Ruský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Exporadca prezidenta Putina má Guillain-Barrého syndróm a je údajne hospitalizovaný v Európe © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -