Jaroslav Baška ohlásil kandidatúru na trenčianskeho župana, má podporu viacerých strán

0

3.7.2022 Necelé štyri mesiace pred jesennými spojenými voľbami do samospráv obcí a krajov Jaroslav Baška definitívne potvrdil svoj záujem pokračovať vo funkcii predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). V poradí svoju tretiu kandidatúru oznámil na piatkovom tlačovom brífingu na Trenčianskom hrade.

Eurofondové projekty

Súčasný župan chce pri riadení kraja využiť svoje skúsenosti z predchádzajúcich volebných období. „V prvom rade sa chceme sústrediť na implementáciu eurofondových projektov, keďže projektové obdobie končí v roku 2023. Máme rozpracované projekty za 70 miliónov eur, ktoré potrebujeme dokončiť, aby sme kraj posunuli opäť dopredu,” poznamenal Baška.

Bašku popri materskej politickej strane Smer-SD budú vo voľbách podporovať aj strana Hlas – sociálna demokracia, hnutie Sme rodina a Slovenská národná strana. Na tlačovom brífingu predstavil aj kandidátov na poslanecké miesta v krajskom zastupiteľstve.

Kandidát od Kotlebovcov

Baška je vo funkcii predsedu TSK druhé volebné obdobie, vo voľbách v roku 2017 získal v konkurencii ďalších šiestich kandidátov takmer 50 percent hlasov.

Kandidatúru na predsednícky post v TSK už dávnejšie ohlásil trenčiansky krajský predseda Kresťanskodemokratického hnutia Peter Máťoš a o dôveru voličov sa mieni uchádzať aj Anton Kysel ako kandidát strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko.

Viac k témam: Komunálne voľby, Župan
Zdroj: Webnoviny.sk – Jaroslav Baška ohlásil kandidatúru na trenčianskeho župana, má podporu viacerých strán © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -