Story a Peter Lipa znovu spojili sily. Výsledkom je „Anjel strážnik“, vtipná bluesrocková lahôdka, ktorá úspešne nadväzuje na „Bojím sa nočných zvonení“

0

22.6.2022 “Ak sa s niekým zabudnete jedenkrát, môže sa to stať. Je to jednorazovka, náhoda. Ale ak si to s niekým zopakujete, musí tam byť niečo hlbšie,” žartuje skladateľ, textár, basgitarista a líder projektu Story Marian Zima na margo novej skladby “Anjel strážnik”, ktorú podobne ako známu pesničku “Bojím sa nočných zvonení” naspieval Peter Lipa a o zvukovú podobu i klávesové party sa v svojom štúdiu Garage vo Viničnom postaral Peter Preložník. Obe plodné spolupráce však delí už 5 rokov. “Je neuveriteľné, ako rýchlo to ubehlo. Sme však stále tu, všetci relatívne zdraví a stále s chuťou tvoriť.”

Latka bola po úspešných “Zvoneniach” nastavená vysoko, ale zdá sa, že nový singel má potenciál na ňu úspešne nadviazať. Na samozrejmosti Lipovho prejavu cítiť, že o hudobnú stránku sa tentoraz spoločne postarali obaja hlavní protagonisti. Napriek účasti Zimu, Lipu a Preložníka je však nová skladba predsa len vo viacerých bodoch odlišná.  Na slide gitare tentoraz kúzli René Lacko a na bicích sa predstavuje Vladislav Leškovský, obaja rešpektovaní muzikanti a osvedčení Zimovi spolupracovníci, ktorí sa spolu s ním výraznou mierou podpísali aj na minuloročnom albume Story Potlesk v stoji. Ten stále zožína priaznivý kritický ohlas v Čechách i na Slovensku.



V roku 2017 skladba “Bojím sa nočných zvonení” odštartovala cyklus, ktorý o štyri roky vyvrcholil spomínaným albumom. “Je symbolické, že práve s Petrom Lipom sme dúfam znovu na prahu niečoho nového. Mám z toho veľkú radosť,” uzatvára Zima. Peter Lipa dodáva: “Marian ma trochu vrátil ku koreňom a to ma upútalo už pri “Zvoneniach”. V prípade “Anjela” ma od prvého prečítania presvedčil text. Tá priamočiarosť patrí k mojim obľúbeným vyjadrovacím prostriedkom. A hudobné spracovanie len potvrdzuje moje celoživotné smerovanie. Blues je pre mňa nielen okúzľujúce slovo ale najmä ten najdôležitejší základ môjho hudobného cítenia. Vždy som sa ho snažil transformovať a priznávať ho v mojich pesničkách.”

Skladbu sprevádza aj pozoruhodný poetický videoklip, ktorý kombinuje animované prvky s reálnymi postavami muzikantov. Postarali sa oň výtvarníci Matyas Brych a Andrej Verešvársky, ktorí už v rámci Story vytvorili napríklad klip k skladbe “Kontinuum”.  “Story, to  nie sú len muzikanti, ale aj režiséri, strihači, či fotografi. Vždy nám veľmi záleží na aj vizuálnej stránke skladby, je to ďalší a veľmi dôležitý rozmer nášho vyjadrenia,” potvrdzuje Zima. “Aj keď to nie je dnes tradíciou, dúfame, že tento klip neskončí len na obrazovkách smartfónov, lebo si to zaslúži.”

FB projektu Story https://www.facebook.com/storytheproject
FB Marian Zima https://www.facebook.com/marian.zima.5/

Informačný servis

Viac k témam: Anjel strážnik, Hudba, Singel, Story
Zdroj: Webnoviny.sk – Story a Peter Lipa znovu spojili sily. Výsledkom je „Anjel strážnik“, vtipná bluesrocková lahôdka, ktorá úspešne nadväzuje na „Bojím sa nočných zvonení“ © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -