Matovič necíti potrebu oblepovať policajné autá novými nálepkami, vraj ide o vyhadzovanie peňazí

0

14.6.2022 Minister financií a šéf koaličného hnutia OĽaNO Igor Matovič necíti potrebu meniť dizajn policajných áut a ide podľa neho o vyhadzovanie peňazí.

Ako v pondelok ďalej uviedol pre médiá, hneď ako sa dozvedel o tomto zámere, povedal ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽaNO), že chce vidieť efektivitu daného rozhodnutia.

„Či je teraz najdôležitejšie oblepovať autá novými nálepkami – ja to osobne tak necítim. Ale možno to cítim zle,” povedal Matovič s tým, že do hlasovania o novej podobe policajných áut sa zapojilo veľa ľudí. „Možno na konci to vyhodnotia všetci, čo sa vyznajú, že je to správne,” skonštatoval minister s tým, že jeho „zaujímajú čísla, ktoré sú za tým”. Minister doplnil, že o celej veci sa ešte bude rokovať.

„Určite to nebude autonómne rozhodnutie, že teraz niekto luskne prstom a vyhodíme milióny do luftu,” dodal Matovič s tým, že tieto náklady by museli ísť na úkor odmien v Policajnom zbore.

Policajný zbor minulý týždeň avizoval, že verejnosť môže hlasovať o novom dizajne policajných áut. Zmena má byť súčasťou viacerých reforiem, ktoré avizoval policajný prezident Štefan Hamran.

Viac k témam: policajné autá
Zdroj: Webnoviny.sk – Matovič necíti potrebu oblepovať policajné autá novými nálepkami, vraj ide o vyhadzovanie peňazí © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -