Šeligovi sa otočilo Slušné Slovensko chrbtom, za hlasovanie s fašistami ho vyzvali na odchod z parlamentu

0

27.5.2022 Iniciatíva Za slušné Slovensko v Banskej Bystrici a občianska platforma Nie v našom meste žiadajú Juraja Šeligu (Za ľudí), aby sa vzdal mandátu poslanca v parlamente.
Podľa iniciatívy Šeliga zahodil ideu slušného Slovenska tým, že hlasoval za schválenie prorodinného balíčka. Informovala o tom koordinátorka iniciatívy Nie v našom meste Martina Strmeňová v tlačovej správe.

Politika nie hra o vlastný prospech

„Musíme sa ozvať aj z pozície našej osemročnej práce v boji proti strane Kotlebovci – ľudová strana Naše Slovensko a im podobným zoskupeniam, a z pozície, že naša občianska platforma vznikla ako reakcia na zvolenie Kotlebu do pozície predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja. S mnohými tvojimi krokmi a rozhodnutiami sme nemuseli súhlasiť, ale tvoje posledné hlasovanie je pre nás signálom, že si zahodil ideu slušného Slovenska,” uvádza Strmeňová.
Podľa manifestu Za slušné Slovensko by politika nemala byť špinavá hra o svoj vlastný prospech. Slovensko je parlamentná demokracia, ktorú tvoria aktívni občania a zodpovední politici.

„My všetci voláme po tom, aby do politiky išli slušní ľudia, ktorým záleží na Slovensku a sú pripravení zodpovedne vykonávať službu vo verejnom záujme,” píše sa v manifeste iniciatívy.

S fašistami sa nehlasuje

„Juraj, včera si sa spreneveril všetkému, pre čo sme stáli na námestiach. Hlasoval si spolu s Marekom Kotlebom, Mizíkom, Krupom a ďalšími fašistami za nezmyselný zákon, pri ktorom minister financií protizákonne obišiel všetky pravidlá štandardného legislatívneho procesu. To môžeme nazvať všeličím, napríklad opľutím právneho štátu, ale určite to nie je slušné Slovensko,” dodala Strmeňová.

Prorodinný zákon, ktorý Šeliga podporil, obsahuje systém podpory krúžkov, ktorý podľa iniciatívy vylučuje rodiny, ktoré si nemôžu dovoliť smartfóny a nemajú neobmedzený prístup k internetovému pripojeniu.

Iniciatíva stojí za samosprávami

Po dvoch rokoch okliešteného online vzdelávania pre deti zo zraniteľných komunít, na ktoré upozorňovalo mnoho ľudskoprávnych organizácií, považuje hlasovanie poslanca za nepochopiteľné.

„Staviame sa aj za samosprávy, ktoré vďaka tomuto zákonu prichádzajú o potrebné zdroje na spolufinancovanie unikátnych rozvojových projektov, ktoré sa pripravovali mesiace až roky v spolupráci všetkých socioekonomických partnerov. Juraj, takto sa v právnom štáte zákony za miliardu ročne neprijímajú. Juraj, s fašistami sa nerobia dohody, s fašistami sa nehlasuje,” uzavrela Strmeňová.
V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Iniciatíva Nie v našom meste, prorodinný balíček
Zdroj: Webnoviny.sk – Šeligovi sa otočilo Slušné Slovensko chrbtom, za hlasovanie s fašistami ho vyzvali na odchod z parlamentu © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -