Rusko podľa Fica nemôže byť náš smrteľný nepriateľ a Zelenskému odkázal, že nie sme jeho sluhovia

0

12.5.2022 Predseda strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico odkázal ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému, že Slováci nie sú jeho sluhovia.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Podľa strany Smer-SD Zelenskyj žiada od Slovenska, aby prijalo „nezmyselné sankcie“ v podobe zastavenia odberu lacných a bezpečných dodávok ruského plynu a ropy. Fico tak reagoval na prezidentov prejav v Národnej rade Slovenskej republiky.

Jeho ľudia sa nám doslova vyhrážajú, že keď Slovensko nebude Ukrajinu poslúchať, tak to bude Ukrajina, ktorá nám tieto dodávky zastaví,“ pokračoval Fico s tým, že ako predseda vlády by som vetoval „nezmyselné sankcie“, ako zastavenie dodávok plynu a ropy z Ruska.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Prezident Zelenskyj sa prihovoril poslancom NR SR (fotografie)

Predseda strany Smer-SD uviedol, že ak by boli vo vláde, pomohli by každému utečencovi pred vojnou, „ale nie špekulantom na Porsche“. Rovnako odmietol posielanie zbraní Ukrajine a zdôraznil mierové riešenie konfliktu. „Slovensko s vojnou, ktorú Ukrajina vedie v záujme USA, nemá nič spoločné. Rusko nie je a nemôže byť náš smrteľný nepriateľ. My nechceme žiadneho nepriateľa,“ povedal.

Viac k témam: Predseda strany Smer-SD, Ropa, rusko-ukrajinský konflikt, ruský plyn, Ukrajinský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko podľa Fica nemôže byť náš smrteľný nepriateľ a Zelenskému odkázal, že nie sme jeho sluhovia © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -