Ukrajinský prezident Zelenskyj obvinil Rusko z toho, že chce zničiť a vyľudniť Donbas

1

1.5.2022 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj obvinil Rusko, že sa pokúša zničiť Donbas a ľudí žijúcich v tomto východoukrajinskom regióne.

Neprestajné brutálne bombardovanie a ostreľovanie infraštruktúry a obytných oblastí podľa jeho slov ukazujú, že Rusko chce toto územie bez ľudí.

Koncentračný tábor medzi ruinami

„Obrana našej zeme, obrana našich ľudí je preto doslova boj o život,“ povedal v noci vo svojom príhovore k národu.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

„Ak sú ruskí útočníci schopní čo i len čiastočne realizovať svoje plány, potom majú dostatok delostrelectva a lietadiel, aby premenili celý Donbas na kamene. Ako to urobili s Mariupoľom,“ vyjadril sa Zelenskyj a poznamenal, že z kedysi jedného z najrozvinutejších miest v regióne je teraz „ruský koncentračný tábor medzi ruinami“.

23. zabitý novinár

V Charkove na severe Ukrajiny je podľa prezidenta brutálna situácia, ale ukrajinskí vojaci a spravodajskí agenti tam „dosiahli dôležité taktické úspechy“. Zelenskyj tiež uviedol, že záchranári stále prechádzajú trosky v Kyjeve po štvrtkových raketových útokoch.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Zároveň vyjadril sústrasť rodine novinárky Very Hyryčovej, ktorá pri bombardovaní prišla o život. Podľa Zelenského bola Hyryčová 23. novinárom zabitým počas vojny.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajinský prezident Zelenskyj obvinil Rusko z toho, že chce zničiť a vyľudniť Donbas © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. Nie Rusko ale fašisti z Kyjeva poslali na Donbas vraždiť detičky, ženy a starých ľudí!!! A to ešte v roku 2014!!! Iba idiot to neprizná!!! Dôkazom je, že v Odese zavraždili 48 ľudí a to takým brutálnym spôsobom, že ich upálili za živa!!! Všetko je zadokumentované!!! Príde deň kedy sa fašistické svine budú musieť zodpovedať za tieto zverstvá!!! A čas sa im neúprosne kráti. V Mariupole fašistickým sviniam už zvoní hrana!!! Tých už nič nezachráni!!! Smrť fašistickým okupantom!!! Mor ho!!! Svetu mier!!!

Comments are closed.