Počas uzávierky mosta v Hlohovci národný dopravca výrazne posilňuje dopravu

0

1.4.2022
Medzi mestami Nitra/Hlohovec a Leopoldov/Trnava je zavedený hodinový takt vlakov, ktoré pozostávajú z nových dieselmotorových jednotiek (DMJ) radu 861.

Viacerých prekvapila včerajšia informácia o náhlej uzávierke mosta v meste Hlohovec, ku ktorej musel Trnavský samosprávny kraj (TTSK) pristúpiť o mesiac skôr z dôvodu jeho zlého technického stavu. Nakoľko sa cestným mostom cez Váh nejaký čas nedostanú ani autá, ani chodci, Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) kvôli plynulejšiemu cestovaniu posilňuje vlakovú dopravu.

ZSSK bola ohľadom uzávierky mosta už dlhšie a pravidelne v kontakte s TTSK, s ktorým sa spoločne snažila nájsť najoptimálnejšie riešenia pre cestujúcich. Na situáciu sme boli vopred pripravení, preto sme už v tomto platnom cestovnom poriadku zaviedli medzi mestami Nitra/Hlohovec – Leopoldov/Trnava hodinový systém vlakov kategórie REX a Os, doplnený o dvojhodinový takt vlakov linky Prievidza – Bratislava, ktoré taktiež zastavujú v Leopoldove a v Hlohovci. Národný dopravca tak počíta s väčším náporom cestujúcich.

O pohodlnú prepravu sa postarajú vlaky radené z nových trojčlánkových DMJ radu 861 s kapacitou 171 miest na sedenie a 120 miest na státie, ktoré budú premávať na linke Nitra – Trnava. Ide o moderné vozidlá, ktoré doplnili flotilu ZSSK v rokoch 2019 až 2021 a jazdia na 97 % bezporuchovo. Okrem toho sú klimatizované, nízkopodlažné, vybavené modernými systémami, Wi-Fi pripojením na internet a rovnako priestorom pre prepravu bicyklov a priestorom pre prepravu imobilných cestujúcich. Vlaky na linke Bratislava – Prievidza sú radené zo šiestich vozňov klasickej stavby.

Nové spoje sú už zapracované vo všetkých vyhľadávačoch cestovných poriadkov. Aj na základe dodatočnej úpravy prímestských autobusových dopravných poriadkov bude na posilnené vlakové spoje zabezpečený pravidelný zvoz cestujúcich na železničné stanice v Hlohovci a v Leopoldove. Aktuálne tiež rokujeme s TTSK o možnosti zabezpečenia návozu zamestnancov – vodičov autobusov medzi mestami Trnava, Leopoldov a Hlohovec vlakmi ZSSK.

Informačný servis

Viac k témam: Doprava, Posilnenie dopravy, PR
Zdroj: Webnoviny.sk – Počas uzávierky mosta v Hlohovci národný dopravca výrazne posilňuje dopravu © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -