Benefičný koncert pre Ukrajinu ako konkrétna pomoc utečencom

0

25.3.2022 V nedeľu 27. marca 2022 o 15.00 sa slovenskí hudobníci spoja na benefičnom koncerte pre Ukrajinu. Pred kultúrnym centrom v Modre vystúpi bez nároku na honorár trinásť hudobných projektov, medzi nimi napríklad skupina Para, Bolo nás jedenásť, Hudobno-dramatický súbor Tarasa Ševčenka, Peter Lipa, Dorota Nvotová či skupina Le Payaco. Cieľom koncertu, ktorý bude možné sledovať aj online, je prispieť na dlhodobé zabezpečenie potrebnej pomoci utečencom, ktorí sa rozhodli zostať v meste Modra.

Počas dva a pol hodinového vystúpenia sa na pódiu predstaví aj projekt Bolo nás jedenásť, Dorota Nvotová, Peter Lipa, Le Payaco či bratislavská kapela Para, ktorá je známa energetickými koncertami. Vystúpi aj kultová domáca kapela Bukasový Masív, ktorá spája všetky generácie Modranov už tridsaťosem rokov. Jedinečnosť ukrajinských ľudových piesní predstaví súbor Tarasa Ševčenka, ktorý sa venuje ukrajinsko-rusínskej hudbe a dramatickej tvorbe na Slovensku už takmer päť dekád. Pezinský chrámový zbor Ad Una Corda a detský folklórny súbor Magdalénka potvrdzujú pestrú dramaturgiu pre všetky vekové kategórie.

Benefičný koncert vznikol spoluprácou viacerých občianskych aktivistov a modranského kultúrneho centra s podporou mesta Modra. Od vypuknutia vojny mesto zabezpečuje utečencom základné potreby, ako ubytovanie, stravu, hygienické potreby, školskú výuku či lekársku starostlivosť. Mesto zriadilo aj transparentný účet s názvom Mesto Modra – pomoc pre Ukrajinu, na ktorý môžu ľudia prispievať počas koncertu ľubovoľnými čiastkami: https://bit.ly/3JiUe7b. Prispieť môžete aj v hotovosti na mieste.

Koncert bude možné sledovať aj online prostredníctvom živého streamu na: https://youtu.be/zZFXuBQmhXo

Alebo cez podujatie na Facebooku: https://bit.ly/3wAkzd8.

Príďte stráviť nedeľné popoludnie príjemným a zároveň užitočným spôsobom – aj málom tak vyjadríte svoju podporu Ukrajine a pomôžete konkrétnym rodinám.

Informačný servis

Viac k témam: Benefičný koncert, Koncert, Modra, PR, Ukrajina
Zdroj: Webnoviny.sk – Benefičný koncert pre Ukrajinu ako konkrétna pomoc utečencom © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -