Mierové rokovania v Bielorusku boli bez Zelenského aj Putina, Ukrajina žiadala okamžité prímerie a stiahnutie ruských vojakov

1

1.3.2022
aktualizované 28. februára 19:49

Zástupcovia Ruska a Bieloruska v pondelok ukončili úvodné rozhovory v Bielorusku, ktorých cieľom je nájsť mierové riešenie súčasného konfliktu.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Zástupcovia Moskvy a Kyjeva pomenovali určité body, pri ktorých je možné predpokladať zhodu, povedal šéf ruskej delegácie Vladimir Medinskij. Obe strany sa teraz vrátili do svojich hlavných miest na konzultácie pred ďalším kolom rokovaní,

Hlavný poradca ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Mychajlo Podoljak k obsahu rozhovorov bližšie informácie neposkytol. Ukrajina ešte pred pondelňajším stretnutím uviedla, že chce prímerie a odchod ruských vojsk. Ruskí vyjednávači iba uviedli, že chcú dohodu, ktorá bude v záujme oboch strán.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Súčasťou ukrajinskej delegácie boli okrem Podoljaka aj minister obrany Oleksiij Reznikov, námestník ministra zahraničia Mykola Točyckyj. Prezidenti Volodymyr Zelenskyj a Vladimir Putin sa na pondelňajších rokovaniach nezúčastnili.

Viac k témam: Mierové rokovania, rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident, Ukrajinský prezident, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Mierové rokovania v Bielorusku boli bez Zelenského aj Putina, Ukrajina žiadala okamžité prímerie a stiahnutie ruských vojakov © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. A to sme si mysleli, ze ten nacek z Kremla ma nejaky dobry, co dobry, genialny plan.
    O ono opak je pravdou a uz teraz je jasne, ze v snahe vyvolat dalsiu vojnu dostane na zadok na kazdom fronte.

Comments are closed.