Európska únia bude financovať zbrane pre Ukrajinu a zatvorila vzdušný priestor pre ruské lietadlá

1

1.3.2022 Európska únia (EÚ) v súvislosti s ruskou inváziou na Ukrajinu zatvorí svoj vzdušný priestor pre ruské aerolínie, bude financovať dodávky zbraní na Ukrajinu a zakáže niektoré prokremeľské médiá.

Prvé financovanie zbraní pre krajinu pod útokom

V nedeľu to oznámila predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová, pričom oznámila aj kroky proti režimu bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Európska únia bude po prvý raz financovať nákup a dodávku zbraní a ďalšieho vybavenia pre krajinu, ktorá je pod útokom,“ vyhlásila v nedeľu von der Leyenová.

Zákaz pre ruské štátne médiá

Tiež uviedla, že navrhujú zákaz „všetkých Ruskom vlastnených, v Rusku registrovaných alebo Ruskom kontrolovaných lietadiel“. „Tieto lietadlá nebudú môcť pristáť, vzlietnuť alebo prelietať nad územím EÚ,“ povedala predsedníčka EK.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

EÚ podľa von der Leyenovej zakáže ruské štátne médiá Russia Today (RT) a Sputnik, ako aj ich dcérske spoločnosti, aby „neboli schopné šíriť ich lži na odôvodnenie Putinovej vojny a zasievať rozpor v našej únii“. Na Lukašenkov režim za jeho podporu ruskej vojenskej kampane na Ukrajine EÚ uvalí nový balík sankcií.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Európska únia bude financovať zbrane pre Ukrajinu a zatvorila vzdušný priestor pre ruské lietadlá © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. Fašistická EU sa teraz ukázala v plnom svetle!!! Toto bolo cieľom EU a USA!!! Rozpútať vojnu na Ukrajine a zvaliť vinu na Rusko!!! Vojnu na Ukrajine rozpútal západ, keď nezákonne na Ukrajine zvrhol prezidenta Janukovyča za pomoci teroristov zo zahraničia!!! Podľa platnej Ukrajinskej ústavy nebol nikdy Janukovyč odvolaný!!! V parlamente na jeho odvolanie chýbali hlasy!!! Toto je holý fakt!!! Tak Janukovyča zvrhli fašistickým pučom a následne potom začali vojnu proti Donbasu!!! Práve tu mal totižto Janukovyč najväčšiu podporu!!!

Comments are closed.