Čaputová: Putin si myslel, že nás rozdelí, ale sme jednotnejší než kedykoľvek predtým

0

27.2.2022 Summit vo Varšave bol podľa prezidentky Zuzany Čaputovej dôkazom jednoty 30 členských štátov Organizácie Severoatlantickej zmluvy (NATO). Tá je podľa prezidentky jednotnejšia, než kedykoľvek predtým.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Hlava štátu to vo svojom profile na sociálnej sieti skonštatovala po summite NATO vo Varšave, ktorý sa v piatok 25. februára konal v súvislosti s rusko-ukrajinským konfliktom.

„Summit NATO bol silným dôkazom jednoty a zhody 30 členských štátov tejto aliancie, ktorej je Slovensko súčasťou. Vladimír Putin si myslel, že nás rozdelí, ale sme jednotnejší než kedykoľvek predtým. Sme jednotní a odhodlaní brániť demokraciu, brániť suverenitu našich krajín a najmä našich občanov. Pretože útok na Ukrajinu nie je len útokom na túto krajinu, ale aj na demokratické hodnoty,” uviedla prezidentka.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

„Stretla som sa s partnermi, prezidentmi, ktorí sú rovnako ako my na východnej hranici Aliancie, teda takzvanej skupiny B9. Aj ich občania majú obavy. Ale spoločnú energiu a odhodlanie, ktoré sme cítili na konci samitu, si nesiem aj na Slovensko. Stojíme pri Ukrajine, budeme jej pomáhať a brániť ju účinnými sankciami voči Rusku, posilníme obranyschopnosť celej východnej hranice Aliancie a hlavne, nevzdáme sa,” uzavrela prezidentka.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Prezident SR, rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident, Summit NATO, Varšava
Zdroj: Webnoviny.sk – Čaputová: Putin si myslel, že nás rozdelí, ale sme jednotnejší než kedykoľvek predtým © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -