Podnikatelia majú posledný deň na podanie daňového priznania k dani z motorových vozidiel, inak riskujú pokutu

0

1.2.2022 Pondelok (31. januára) je posledný deň na podanie daňového priznania k dani z motorových vozidiel. Zároveň platí, že daň je potrebné aj zaplatiť. Za nesplnenie tejto povinnosti sa môžu daňovníci vystaviť pokute vo výške od 30 do 16-tisíc eur.

Finančná správa SR rozposlala daňovníkom viac ako 186-tisíc predvyplnených daňových priznaní k tejto dani. Uľahčila im tak plnenie si tejto povinnosti. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská.

Daňovník, ktorý vlani používal na podnikanie motorové alebo prípojné vozidlo kategórie L,M,N a O, je povinný podať daňové priznanie k dani z motorových vozidiel v lehote do 31. januára tohto roka. Daňovník predkladá daňové priznanie na tlačive, ktoré nájde na portáli finančnej správy. Do konca januára je potrebné zaplatiť aj daň.

Daňovník tak môže urobiť bezhotovostným prevodom alebo poštovou poukážkou. Pri bezhotovostnom prevode je potrebné označiť číslo účtu daňového subjektu, z ktorého sa platba uhrádza, číslo účtu správcu dane, na ktorý ide platba, variabilný symbol, sumu platby dane v eurách a eurocentoch a informáciu pre správcu dane, ak je to potrebné. Pri prevode je potrebné zadať číslo účtu vo formáte medzinárodného bankového účtu, teda IBAN.

Pri úhrade poštovou poukážkou je potrebné uviesť Finančné riaditeľstvo ako adresáta, meno, priezvisko a adresu trvalého pobytu fyzickej osoby alebo názov a sídlo právnickej osoby ako odosielateľa, číslo účtu správcu dane, na ktorý sa platba uhrádza, variabilný symbol, sumu platby v eurách a eurocentoch a informáciu pre správcu dane, ak je to potrebné.

Viac k témam: Daň z motorových vozidiel, Daňové priznanie, Pokuta
Zdroj: Webnoviny.sk – Podnikatelia majú posledný deň na podanie daňového priznania k dani z motorových vozidiel, inak riskujú pokutu © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -