Valášek: Pri konflikte na Ukrajine je dôležité udržať jednotu medzi EÚ a USA

0

28.1.2022 Pri konflikte na Ukrajine je dôležité udržať jednotu medzi Európskou úniou (EÚ) a Spojenými štátmi americkými, lebo Ruská federácia „počúva” na tieto signály.

Po štvrtkovom mimoriadnom rokovaní Zahraničného výboru NR SR to zdôraznil nezaradený poslanec parlamentu Tomáš Valášek, ktorý stále vidí priestor na diplomaciu, aby sa tento konflikt odvrátil.

„Ruská federácia tento konflikt spôsobila, a preto je potrebné jej ukázať, že sme jednotní, ak chceme predísť vojne. Priestor vidím vo forme dodávok vojenskej techniky na Ukrajinu alebo v ekonomických sankciách voči Rusku. Ruský prezident totiž kalkuluje, lebo vidí, že na strane Ukrajiny sú jej spojenci a prípadný vojenský konflikt by ho vyšiel draho,” prízvukoval Valášek s tým, že Slovensko sa musí postaviť za svoje národné záujmy.

Zahraničný výbor nebol v štvrtok uznášaniaschopný. Minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nom. SaS) však na ňom napriek tomu zostal, aby zodpovedal otázky štyroch prítomných poslancov.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Zahraničný výbor NR SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Valášek: Pri konflikte na Ukrajine je dôležité udržať jednotu medzi EÚ a USA © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -