Mikulec privítal úsilie francúzskeho predsedníctva riešiť migračnú situáciu

0

27.1.2022 Minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO) víta úsilie francúzskeho predsedníctva v Rade EÚ riešiť migračnú situáciu. Vyplýva to zo stretnutia ministra Mikulca s ministrom vnútra Francúzskej republiky Géraldom Darmaninom, ktoré sa uskutočnilo prostredníctvom videokonferencie 26. januára. Informovala o tom Michaela Paulenová z tlačového oddelenia Ministerstva vnútra SR v tlačovej správe.

„Návrhy francúzskeho predsedníctva vítame ako pokus o nájdenie cesty. Vždy sme podporovali snahy riešiť migračnú situáciu už v krajinách pôvodu a tranzitu, spolupracovať s nimi v oblasti návratov a readmisií, čo momentálne považujeme za nedostatočné,” uviedol minister s tým, že keď sa vyriešia návraty, bude sa ľahšie hovoriť o ďalších otázkach.

Mikulec dodal, že Slovensko nepodporuje povinné relokácie, no ideu mechanizmu na báze dobrovoľnosti vníma pozitívne s možnosťou solidárnych opatrení v prospech štátov v prvej línii. Práve zavádzanie kontrol na vnútorných hraniciach by malo byť podľa slov ministra posledným nástrojom použitým len v nevyhnutnom období.

Viac k témam: Migrácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Mikulec privítal úsilie francúzskeho predsedníctva riešiť migračnú situáciu © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -